• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
Milli Piyango Sosyal Felakettir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA-Dinimizce kumar sayılan piyangonun "Milli" adı altında sokak sokak satılmak suretiyle yaygınlaştırılmak istendiğine dikkat çeken kanaat önderlerinden Molla Ekrem Derdiyok, Milli Piyangonun tüm âlimlerin görüşlerine göre haram olduğunu ifade etti.
 
Kumar Olması Yönüyle Milli Piyango Şeytan İşi Pisliktir, Milli Rezalettir

Milli Piyangoyu milli rezalet olarak niteleyen Derdiyok, "Allah`u Teala Kuranı Kerimde: `Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fal okları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan Kaçının ki kurtuluşa eresiniz` buyuruyor. Bu yönüyle kumar olan Milli Piyango da şeytan işi pisliktir, Milli rezalettir, toplum için sosyal bir felakettir. İslam`da haram olan bu kumardan Müminlerin kaçınması gerekir. "dedi.
 
Batılı Bir Gazetede Ülkemizin Hıristiyan Olarak Gösterilmesi Bilinçli Yapıldı

Kumarın gerek İslam`da ve gerekse kültürümüzde yerinin olmadığını belirten Derdiyok "Malumunuzdur ki Müslüman halklar üzerinde oyunlar oynanıyor. Yılbaşı kutlamalarıyla, toplum dejenere edilerek kumar, içki ve fuhuşa teşvik ediliyor. Yozlaştırma, kültüründen koparma ve Batı kültürüne götürme çabaları var. Daha geçenlerde Batılı bir gazetede ülkemiz Hıristiyan toplum olarak gösterildi. Bu bilinçsizce yapılmış bir hareket değildir. Her ne kadar bu yayın organı sözünden vazgeçip özür dilese de bunu söylüyor olabilmesi, Batı`nın kültürüne yöneliş ve onlar gibi yaşama tarzı içerisinde olmaktan kaynaklanıyor. "dedi.
 
Kumarın İslam`da da Kültürümüzde de Yeri Yoktur

Kumar gibi münkeratın toplum içerisinde yaygınlaşmasının önüne geçmek için herkesi göreve çağıran Derdiyok "Hadisi şerifte, `Sizden biri bir kötülük gördüğünde, gücü yetiyorsa eliyle düzeltsin. Yetmezse diliyle düzeltsin. Onu da yapamazsa, hiç olmazsa kalbiyle buğz etsin. Fakat bu, imanın en zayıf mertebesidir.` deniliyor.
 
İslam alimleri bu hadisi yorumlarken şöyle diyorlar: Eliyle düzeltmek, Müslüman idarecilerin işidir. Diliyle düzeltmek, müftü, vaiz ve alimlerin işidir. Kalbiyle buğz ise avamın işidir. Toplumda yaygınlaştırılmak istenen bu nahoş durumun iktidar tarafından düzeltilmesi gerekir. Müslüman nesil söylemi içerisinde olan iktidarın böyle bir harama sessiz kalması manasızdır. Alimler, hocalar da bu münkerata tepki göstermelidir. Halkımız da içerisinde kumar, içki ve fuhşiyat barındıran Yılbaşı eğlencesi yalanına kanmamalı. İslam`da ve kültürümüzde bunun yerinin olmadığını unutmamalı" uyarılarında bulundu.

(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir