• DOLAR 32.516
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2435.327
  • ...
 `Devlet Sırrı` Masaya Yatırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Osman Can, devlet sırrının; derin devlet, Özel Harp Dairesi, kontrgerilla gibi korkunun, ölümün, suikastların kol gezdiği çevrelerde dolaştığını söyledi.

Darbeleri Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı raporda, “devlet sırrı” kavramı da masaya yatırıldı. Birçok alıntı ile konu değerlendirilirken; Osman Can’ın dikkat çekici düşüncelerine yer verildi. Türkiye’de devlet sırrının batılı muadillerinin aksine, tam olarak millî güvenlik devleti anlayışı üzerine oturan ve kapalı tutulması gerekenlerin adı olduğunu dile getiren Osman Can, bir ülkede, milli güvenlik denen kavram, eğer militarist bir biçimde belirleniyorsa, herkesin bilmesi gereken kavramların milli güvenlik ekseni içerisinde devlet sırrına dönüştürülüvereceğini belirtti.

Bunun, devletin sözde milli güvenlik anlayışı içerisinde atacağı bütün hukuk dışı adımları meşrulaştırmaya ve onları çözümsüz bırakmaya yarayan bir araç olarak çalıştığını dile getiren Can, şöyle devam etti: “Devlet sırrı; derin devlet, Özel Harp Dairesi, kontrgerilla gibi korkunun, ölümün, suikastların kol gezdiği çevrelerde dolaşır. Bu sırlar; Hrant Dink, Doğan Öz, Abdi İpekçi ve Uğur Mumcu gibi siyasi cinayetlerin meşrulaşmasına ve siyasi cinayetler üzerine Türkiye’nin daima bir OHAL düzeni içinde tutulmasına yarayan bir araç oldu."

Bu haberler de ilginizi çekebilir