• DOLAR 32.549
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.995
  • ...
Sağlık Sendikası Basın Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası SES Batman Şubesi bugün saat13.00`da Kadın Doğum Hastanesi`nde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı şube başkanı Esat Yumuşak okudu.


Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`nde son günlerde acil serviste yaşanan doktor sıkıntısının basında yer almasın rağmen idarecilerin sorunu sorumsuzca çözme çabalarını hayretle izlediklerini belirten SES Şube Başkanı Esat Yumuşak, "300 bine yaklaşan yeşil kartlı başta olmak üzere Batman Halkına hizmet veren bu hastanemizdeki sorunları görmezden gelen yaklaşımı anlamakta zorlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Acil serviste tek doktorla 24 saat 500 ve üzeri hastaya bakılmak ve gün aşırı nöbet tutturulduğunu ve bu duruma dayanamayan 3 hekimden ikisinin istifa etmek için dilekçe vermek zorunda kaldıklarını vurgulayan Yumuşak, "Çalışanın sağlığını ve onun büyük özveri ile hizmet verdiği halkın sağlığını düşünemeyen başta başhekim olmak üzere sağlık müdürü ve valiliği bir kez daha uyarıyoruz. Sağlık ta ki tüccar mantığı ile kamu kurumlarını yönetme anlayışından vazgeçerek, çalışanların ve halkın hak ettiği sağlık hizmetinin sunumu için gerekli hassasiyeti ve çabayı bekliyoruz." dedi.
M.Sait Çelik-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir