• DOLAR 32.542
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2423.738
  • ...
"Siyonizm ve haçlı zihniyetine hizmet eden tüm üsler biran önce kapatılmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

ABD senatosunun Türkiye’ye yaptırım kararının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “gerekirse incirlik ve kürecik üslerini kapatabiliriz” açıklamasının yankıları sürüyor.

NATO Kürecik üssünün ne amaçla kurulduğu ve kime hizmet ettiği, stratejik önemi, Türkiye için nasıl bir tehlike oluşturduğu? gibi soruları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “gerekirse incirlik ve kürecik üslerini kapatırız” açıklamasını değerlendiren Malatya’daki siyasi parti ve STK temsilcileri, önemli açıklamalarda bulundular.

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer, “Sadece Kürecik veya İncirlik üssü değil, Türkiye’de ve yakın coğrafyamızda bulunan, siyonizm ve haçlı zihniyetine hizmet eden tüm üslerin kapatılması gerekir.” dedi.

İhvan Strateji ve Araştırma Merkezi Derneği Başkanı Avukat Zeki Taşkıran da, “Kürecik üssünün her ne kadar İran’a karşı kurulsa da; Türkiye’deki askeri, ekonomi, siyasi, sosyal ve kültürel yapısı ile ilgili tüm bilgilerimizi Amerika’ya aktarması açısından çok büyük tehlikedir.” açıklamasını yaptı.

Hayrın Yolcuları Derneği Başkanı Mesut Gezer de, “Siyonist terör çetesi israilin dünya güvenliği için büyük bir tehdit olduğunu ve onun güvenliği için kurulan tüm üslerin bir an önce kapatılması gerektiğini vurguladı.

 

“Sadece kürecik veya incirlik üssü değil, Siyonizm ve haçlı zihniyetine hizmet eden tüm üsler kapatılmalıdır”

ABD’nin Türkiye’de bulunan tüm üslerin bir an önce kapatılması gerektiğini belirten HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer, “ABD'nin, her zaman kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmekte kullanabileceği yönetimleri iktidara getirme gibi bir projesi ve çalışması olduğunu biliyoruz. Buna muhalif olanları bir şekilde ekarte etmek için bu tür üsleri kullandığını da biliyoruz. 1974’teki Kıbrıs çıkarmasından sonra Türkiye’ye uygulanan ambargodan dolayı 1975’te bir dönem İncirlik üssü kapatılmıştı. Ambargo kaldırıldıktan sonra İncirlik üssü tekrar açıldı. Tabi emperyalist güçler bununla yetinmediler. Türkiye başta olmak üzere İslam coğrafyasındaki birçok ülkede benzeri üsler kurdular. Bunun için devletleri ve insanları kullanmada hiçbir sınır tanımıyorlar. Sadece kürecik üssü veya İncirlik üssü değil, Türkiye’de ve yakın coğrafyamızda bulunan tüm üslerin siyonist zihniyete hizmet ettiğinden dolayı, ABD ile ilişkilerin askıya alınmasını ve üslerin kapatılmasını istiyoruz. Diğer üsler kime hizmet ediyorsa NATO Kürecik üssü de aynı karanlık odaklar olan NATO, ABD ve israilin çıkarlarını korumaya hizmet ediyor. Burada Türkiye’nin veya İslam coğrafyasının menfaatlerini düşünerek yaptıkları herhangi bir adım söz konusu değildir. Yani bu üslerin kuruluş amaçlarından en önemlisi, siyonizm ve haçlı zihniyetine hizmet etmesidir." açıklamasını yaptı.

“Erdoğan’ın ‘gerekirse incirlik ve kürecik üslerini kapatabiliriz” açıklamasını destekliyoruz yeter ki, bu konuda gerekli iradeyi göstersinler.”

Son dönemlerde Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güzel hamleler yaptığına vurgu yapan Dönmezer, “Sayın Erdoğan’ın ‘gerekirse incirlik ve kürecik üslerini kapatabiliriz” açıklamasını destekliyoruz. Yeter ki, kendileri bu konuda gerekli iradeyi göstersinler. Bunu defaatle söylüyoruz, sadece Kürecik değil, Türkiye’deki bütün üslerin kapatılması konusunda her zaman yanlarındayız.” dedi.

“NATO Kürecik üssü boş yere Malatya’ya kurulmadı”

NATO kürecik üssünün israile gelecek herhangi bir hamleye en yakın müdahale edebilecekleri yer olarak Malatya’nın tercih edildiğine dikkat çeken Dönmezer, “Kürecik üssünü kuranlar rastgele Malatya’nın Akçadağ ilçesi Kürecik köyüne bu üssü kurmuş değillerdir.” diye dikkat çekti.

“israili korumayı amaçlayan, Amerika’nın ve batının etkisiyle kurulmuş bir üsttür”

NATO kürecik üssünün 2012 yılında radar üssü olarak kurulduğunu hatırlatan İhvan Strateji ve Araştırma Merkezi Derneği Başkanı Avukat Zeki Taşkıran, “ Kürecik üssü Türkiye’deki en büyük üslerden bir tanesidir. Bilindiği üzere incirlik üssü Irak döneminde Saddam Hüseyin'e karşı kullanılan bir üsttü ve siyonizme hizmet eden birçok amaçları vardı. Radar üssü olarak ta Kürecik kuruldu. Her ne kadar müttefik olarak NATO’ya hizmet edildiği ve NATO’ya bağlı ülkelerin güvenliği için kurulduğu söylense de kesinlikle biz buna katılmıyoruz. Radar üssü israilin güvenliğini sağlamak için kurulmuş bir yerdir. Yani Türkiye’nin güvenliğini sağlamak için kurulmuş bir NATO üssü değildir. Bu israil amaçlı, Amerika’nın ve batının etkisiyle kurulmuş bir üsttür.” vurgusunu yaptı.

“Türkiye’deki istihbari ve askeri bilgileri israile ve Amerika’ya aktarması açısından çok büyük tehlikedir”

Kürecik üssünün stratejik önemine de değinen Taşkıran, şöyle devam etti: “Bilindiği üzere Suriye ağırlıklı israil ile İran arasında soğuk bir çatışma var. Bunun sıcak bir çatışmaya dönüşmesi halinde israilin güvenliğini sağlamaya yönelik NATO ve ABD açısından stratejik bir öneme sahiptir.  Erbakan hocamızın dediği gibi eğer batı Suriye’ye girmişse bilin ki sıra Türkiye’dedir. Dediğimiz olay gerçekleşirse ki, bu yakın bir tehlike olarak görülmektedir. Her ne kadar İran’a karşı kurulsa da Türkiye’deki istihbari ve askeri bilgileri israile ve ABD’ye aktarması açısından çok büyük bir tehlikedir. Tamamıyla aleyhimize kurulmuş bir üsttür. En son 15 Temmuz darbe girişiminde gördüğümüz üzere ve daha sonraki aşamalarda gördüğümüz üzere Suriye’deki sınır çatışmalarında Amerika’nın yaptıklarını gördüğümüz üzere hiçbir şekilde bunlar Türkiye’nin lehine veya Türkiye’nin hayrına olan şeyler değildir.”

“Temennimiz bir an önce bu üslerin kapatılmasıdır.”

Kürecik üssünün kapatılmasının kolay olmadığını belirten Taşkıran, “İslam ümmeti ve ülkemiz için temennimiz bir an önce bu üslerin kapanmasıdır. Ama şu anki hükümetin bunu yapması kolay görünmüyor. Bu üslerin kapatılması şu anki konjöktürde ve bu şartlarda Türkiye’nin böyle bir sözleşmeyi fesh etmesi ve radar üssünü kapatması söz konusu değil. Cumhurbaşkanımız ve Dışişleri Bakanı sadece politik olarak verdiği sanal bir tehdittir diye düşünüyorum.” dedi.

“Kürecik üssü ile batı emperyalizmi Ortadoğu’yu kontrol altında tutmaya çalışıyor”

NATO’nun Türkiye’de kurmuş olduğu kürecik üssü ile batı emperyalizminin bununla Ortadoğu’yu kontrol altında tutmaya çalıştığını dile getiren Hayrın Yolcuları Derneği Başkanı Mesut Gezer, “Kürecik üssünün başta hedefi İran’dır. Bununla birlikte Rusya’yı da izleme ve kontrol altında tutma amacıyla kurulduğu sürekli dile getiriliyor. Ayrıda Karadeniz’in de bir NATO gölü haline getirmeye çalışmaları, Ukrayna ve Gürcistan üzerinde de devam ediyor.” dedi.

“Beyanatın ötesinde pratiğini görmek istiyoruz”

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son günlerde ABD ile olumsuz ilişkiler konusunda “gerekirse incirlik ve küreciği kapatırız” söylemlerini önemsediklerini belirten Gezer, şöyle devam etti:

“Siyasi bir beyanatın ötesinde pratiğini görmek istiyoruz. Ayrıca biz şuna inanıyoruz. Gerek Kürecik üssü olsun gerek İncirlik üssü olsun ABD şemsiyesi altında NATO görünümlü olan bu yerlerin Türkiye için hem yakın hem uzak vadede büyük zararlar getireceğini düşünüyoruz. Yarın bunu devlet ve toplum olarak fiilen yaşayacağız. Ama kanıksanmış bir çaresizlik var. ABD ve NATO olmadan dünyada siyaset üretilmez, ticaret yapılmaz, diploması işlemez görüşlerini kabul etmiyoruz.”

“Asıl israil dünya güvenliği için büyük bir tehdittir”

Gezer son olarak şunları söyledi, “Dünyanın öte ucundan on binlerce kilometre öteden gelerek Ortadoğu’da insanların kanını dökerek emeklerini sömürenleri ev sahibi ve kalıcı olarak görmüyoruz. Çünkü çok dönemler gelip geçmiş bunlarda elbet gidecek ama yarın biz ev sahibi olan komşularımızla tekrar yan yana olacağız ve yan yana yaşamaya devam edeceğiz. Ama bu üslerin onlara verdiği zararlardan dolayı birbirimizin yüzüne nasıl bakacağız? Çünkü Amerika’nın israilin güvenliğini sağlamak için Ortadoğu’yu kontrol altında tutmaya çalışarak dizayn etmeye çalışıyor. Asıl İsrail dünya güvenliği için büyük bir tehdittir. Bunu sürekli Ortadoğu’da görüyor ve müşahede ediyoruz. İşgalci güçlerin buradan biran önce defolup gitmelerini görmek en büyük arzumuzdur ve bunun olacağına da inanıyoruz. Ortadoğu’da yaşayan bütün bu halklar yüzlerce yıl birlikte yaşamış aynı kültürü özenmemiş aynı inancı paylaşmış ve aynı kaderi paylaşmış olan bu halklar yarın ‘Amerika sizin üzerinde bizi dövüyordu şu ülkenin üssünü kullanarak Irak’ı bombaladı şu ülkeyi kullanarak Afganistan’ı bombaladı’ diyecek. Bu gibi nedenlerden dolayı kürecik üssünün kapatılmasını istiyoruz.”  (Mehmet Aslan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir