• DOLAR 32.537
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2487.574
  • ...
Milli Muharip Uçağı 2027'de gökyüzünde olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çukurova Üniversitesi Savunma ve Yüksek Teknolojiler Kulübü´nün davetlisi olarak Adana´ya gelen Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Uçak Daire Başkanı Abdurrahman Şeref Can, 'Türk Savunma Sanayii - Milli Muharip Uçağı Konuşmaları 1' konferansına katıldı.

Can, konuşmasında, Türk Savunma Sanayii ve Milli Muharip Uçağı ile F-35 ve Türkiye'nin ürettiği İHA'lar ile ülkenin bugüne kadar havacılık alanında kaydettiği ilerlemeleri anlattı. 

TASARIM AŞAMASINDA
 
Dünyadaki ve Türkiye´deki havacılık çalışmalarını ifade eden Can, Milli Muharip Uçağı Projesi'ne ilişkin bilgiler de verdi. Can, şunları söyledi: "Milli Muharip Uçağı, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın bir projesi. Bizim alt yüklenicimiz TUSAŞ. TUSAŞ bu projede bir İngiliz firmadan danışmanlık alıyor. Şu anda 90´a yakın İngiliz mühendis projemize destek veriyor. TUSAŞ´ın da yaklaşık 400 personeli var, bunların büyük kısmı mühendis. Milli Muharip Uçağı'nda, şu anda ön tasarım safhasındayız. İnşallah 2022´de ön tasarımı bitireceğiz. Bu ön tasarım devam ederken, belirli bir süre sonra uçağın ilk sacını kesmeye başlayacağız. 2023´de belki ilk prototipin şeklini görmeye başlarız. 2026 sonu, 2027 başlarında milli muharip uçağın ilk uçuşunu yapmayı arzu ediyoruz."  

Bu haberler de ilginizi çekebilir