• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
Karamollaoğlu: İncirlik'in kapatılabilmesi için hangi cinayetlerin işlenmesine ihtiyaç var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karamollaoğlu, partisinin eğitim merkezinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Kürecik ve İncirlik" üslerinin kapatılabileceğine yönelik sözlerini değerlendirdi.

ABD'nin Türkiye ile ilişkilerde yanlış adımlar atması halinde önemli kararlar alınacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yeri geldiği zaman İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de kapatırız." sözleri hakkında Karamollaoğlu, "Bugün İncirlik'in kapatılabilmesi için hangi adımların atılmasına, hangi cinayetlerin işlenmesine ihtiyaç var, hakikaten merak ediyoruz." dedi.

Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Sayın Erdoğan, İncirlik Üssü'nün gerekirse kapatılacağını ifade etti. Biz de bu gereklilik ne zaman ortaya çıkacak diye merak ettik. Şu soruları sormadan da geçemiyoruz. Irak bombalandığı zaman biz neredeydik? İncirlik hangi vazifeyi görüyordu? Suriye tarumar edilirken İncirlik'ten hangi hareketler meydana gelmişti? Allah muhafaza etsin, hatırlamayı elbette arzu etmeyiz ama askerlerimizin başına çuval geçirildiği zaman İncirlik'in konumu neydi? Daha da önemlisi canlı olarak birkaç sene önce yaşadığımız 15 Temmuz hadiselerinde İncirlik'in rolü neydi? Hükümet bunu ısrarla gündeme getirdi. Terör örgütlerine binlerce TIR silah gönderirken İncirlik nasıl bir rol oynadı? Siz bunların hiçbirisini yeterli gerekçe olarak görmezken bugün İncirlik'in kapatılabilmesi için hangi adımların atılmasına hangi cinayetlerin işlenmesine ihtiyaç var hakikaten merak ediyoruz. Eğer Sayın Cumhurbaşkanı bu konulara da açıklık getirirse memnun oluruz. Çünkü şu anda ABD'de ve Avrupa'da Türkiye aleyhindeki politik gelişmeler artık sınır tanımıyor." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir