• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Böyle haberler olunca insan seviniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


İstanbul'da daha önce farklı ilçelerdeki gecekondu mahallelerine giderek ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine içerisinde içi para dolu zarf bırakan, bakkallardaki veresiye defterini satın alarak vatandaşın borcunu ödeyen hayırsever bu sefer Ataşehir Yenisahra'da ortaya çıktı. Gecekondu mahallesine giden hayırsever ile beraberindeki yaklaşık 10 kişi, gecekondu evlerde oturanlara içerisinde en az bin TL bulunan zarfları dağıttı. Hayırsever, mahalledeki çocuklara da 100 ile 300 lira arasında değişen harçlıklar dağıttı. Ayrıca mahalledeki bazı bakkallara giden hayırseverin, borcu olan vatandaşların borçlarını ödediği öğrenildi.

Mahallede yaşayan bir vatandaş, “Bakkala gitti dedi ki milletin borcunu sileceğim. Birkaç kişinin borcunu silmiş. Para dağıtmış” dedi.

Mahallede bakkal işleten vatandaş, “35 senedir burada bakkalım böyle bir şey başımıza gelmemişti. Bir vatandaş geldi kaç kişinin borcu var dedi. Zarf bıraktı. Çekti gitti. Gecekondulara yardım etti. İki kişinin de borcunu kapattı” diye konuştu. (İHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir