• DOLAR 32.535
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2443.002
  • ...
`İnsanlık Perdeyi Sıyırdı, Peygamberiyle Kucaklaşıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Park AVM`in düzenlediği `Batman Buluşmaları` başlığı altındaki programın bu seferki konuğu sevilen sohbetleriyle Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu`ydu.

 Saat16.00`da Batman Park AVM`de başlayan ve Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu tarafından verilen program, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Hatipoğlu, konuşmasında Peygamberin hayatından kesitler aktararak onun örnek alınacak tek insan olduğunu vurguladı.

 "15 Metrekarelik Bir Odada Yaşadı ve Yine 15 Metrekarelik Bir Odada Vefat Etti"

Peygamber Efendimizin kişisel özelliklerine değinen Hatipoğlu, "Efendimiz hayatının son zamanlarında o güzel Medine`de elinde baston vardı. Göğsüyle karnı hep aynı hizadaydı. Son zamanlarında hafif kilo almıştı. Boyu ne çok uzun ne çok kısaydı. Çok güzel kokusu vardı. Biri onu çağırdığında tüm vücuduyla dönüp bakardı. Kibir adına hiçbir şey yoktu onda. Hayatı boyunca 15 metrekarelik bir odada yaşadı ve yine 15 metrekarelik bir odada vefat etti" diye konuştu.

 İnsanlık İslam`a Koşuyor
Program sonunda sorularımızı cevaplandıran Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Batmanlılara çok teşekkür ettiğini dile getirerek, "Güneydoğu halkının içinde, genlerinde mevcut olan Allah, Peygamber ve Kur`an aşkı Hz. Peygamber`in ebedi lider girişleri işte programımızda bütün görüntüleriyle ortaya çıktı. Batman halkı Hz. Peygamber`i anlatan davetçilere güzel bakıyor. Çok büyük bir coşku gösteriyor. Bu garip değil, çünkü yüzyıllar boyunca buralarda büyük alimler, büyük tasavvuf büyükleri yetişti. Allah mekanlarını cennet eylesin, onların evlatları da Batmanlı. Onun için onlar kendilerine yakışanı yapıyorlar. İslam`a geliyorlar, koşuyorlar. Aslında insanlık İslam`a koşuyor. Bütün Dünya çapında muhteşem bir hareketlilik var. Bir ümmetin yeniden dirilişi ve peygamberini keşfedişi diyebiliriz" şeklinde konuştu.

 Hatipoğlu, bu izdihamın her yerde olduğunu ve Bursa`da da 10 bin kişinin olduğu kapalı spor salonuna yarım saat ancak içeri girdiğini söyledi. Değişen bir şeyin olmadığını ve insanımızın elhamdülillah perdeleri sıyırdığını ve Peygamberiyle kucaklaştığını kaydetti.

 İleriki Tarihlerde Yeniden Aramızda Olabilir
Nihat Hatipoğlu`nu burada ağırlamaktan çok büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Batman Park AVM Yönetim Kurulu Başkanı Akif Gür, "Batman halkına büyük bir teveccühü vardı hocamızın, bu teveccühü Batman halkımıza sunmak istedik. İnsanımızın İslam dinimize karşı, peygamberimize karşı olan sevgisini biliyorduk. Bu sevgiyi bu İslam`a ve Peygamber`e olan sevgiyi en güzel anlatan hocalarımızdan birisidir. Bildiğiniz gibi alimler Ümmetin yıldızlarıdır derler, o yıldızlardan bir tanesini de buraya getirip ağırlamaktan büyük mutluluk ve onur duyduk. Hocamızla görüştük, bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz. İleriki tarihlerde tekrar onu aramıza getirebiliriz. Katılım gösteren ve bize teveccüh gösteren bütün halkımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

 Nihat Hatipoğlu`nun sohbetlerinin çok güzel olduğunu dile getiren Batmanlılar, böyle programların her zaman yapılmasını istediklerini ve dualarına muhtaç olduklarını kaydettiler. Halkın sohbeti sevdiğini bildiklerini belirten Batmanlılar, yoğun bir izdihamın olduğunu da dile getirdiler.

 Program sonunda Batmanlılar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu`nun kitaplarını imzalatıp, Nihat Hatipoğlu`yla hatıra fotoğrafı çektirdiler. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir