• DOLAR 32.471
  • EURO 34.553
  • ALTIN 2475.109
  • ...
868 sürücüye para cezası verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te şehir merkezi ve şehirlerarası karayollarında, rutin olarak yapılan trafik uygulamaları ve denetimleri kapsamında binlerce araç denetlenirken, trafik kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle yüzlerce sürücüye para cezası verildi.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte yapılan trafik uygulamaları ve denetimlerinde 4 bin 306 aracın kontrol edildiği, 868 sürücüye trafik kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle para cezası verildiği belirtildi.

119 aracın trafikten men edildiği ve 6 sürücünün de belgesine el konulduğu trafik denetimlerinde, 223 sürücüye ve araç plakasına hız ihlalinden, 112 sürücüye sürekli korna çalarak gürültü kirliliği yapmaktan, 5 sürücüye alkollü olarak araç ve 5 sürücüye dış ışık donanımı bozuk veya aykırı araç kullanmaktan ceza verildi.

Ayrıca, bir sürücüye alkolmetre cihazına üflemeyi reddetmekten, bir sürücüye hatalı şerit değiştirmekten, 2 sürücüye yayalara ilk geçiş hakkını vermemekten, bir sürücüye izin belgesi almadan yolcu taşımacılığı yapmaktan, bir sürücüye hurdaya ayrılmış aracı ve bir sürücüye tescil belgesinde gösterilen maksadın dışında araç kullanmaktan, 625 sürücüye diğer trafik kurallarını ihlal etmek gerekçesiyle cezai işlem uygulandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir