• DOLAR 32.599
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2509.781
  • ...
Halk ABD'nin, Türkiye'deki üslerinin kapatılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İslam coğrafyaları başta olmak üzere Türkiye'de yaşanan her olumsuz gelişmenin arkasında yer alan emperyalist ABD, İncirlik Üssü'nü bir merkez olarak kullandığı herkes tarafından biliniyor.

1954'te ABD ile Türkiye arasındaki bir anlaşma gereği Adana'ya kurulan İncirlik Hava Üssü, zamanla maksadının çok dışında kullanılmakla birlikte adeta bir işgal üssüne dönüştü.

Irak ve Suriye başta olmak üzere bölgedeki operasyonlar, bölgede yaşanan çatışmalar ve son olarak 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında emperyalist ABD'nin olduğu bilinen bir gerçek. Ancak tüm bu gerçekler bilinmesine rağmen Türkiye'nin bu konuda herhangi bir adım atmaması yıllardır tepkilere neden oluyor.

ABD Senatosu'nun "Ermeni soykırımı" kararının ardından ABD ile Türkiye arasında yaşanan gerilimin içinde Türkiye'nin elindeki en büyük kozlardan bir tanesi ABD'nin Adana'daki İncirlik Üssü. Türkiye'de her ne kadar 40 tane daha ABD üssü bulunsa da bunların içinde en önemlileri Adana'daki İncirlik ve Malatya'daki Kürecik Üssü ile nükleer bomba depolarıdır.

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD senatosunun "Ermeni soykırımı" kararının siyasi olduğunu belirterek, "Kapatılması gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de kapatırız. Bunlar bu tür şeyleri yapar da biz de elimiz boş duracak değiliz." demişti.

Türkiye'nin iç ve dış güvenliğine en büyük tehdit olan emperyalist ABD'nin Türkiye'de bulunan üsleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üsler ile ilgili açıklamaları, üslerin kapatılmasına yönelik artan talepler konusunda İLKHA'ya konuşan Gaziantepliler, Türkiye'de ABD'ye ait olan tüm askeri üslerin kapatılması gerektiğini söylediler.

Adana'daki İncirlik ve Malatya'daki Kürecik üsleri başta olmak üzere ABD'nin Türkiye'deki üslerinin bir an öce kapatılmasını istediklerini belirten Bahattin Azaloğlu, Türkiye'nin bu konuda çok geç kaldığını belirtti.

"İncirlik Üssü'nün kapatılmasını istiyoruz"

Azaloğlu, "Bu konuda Cumhurbaşkanımızı destekliyorum ve İncirlik üssünün bir an önce kapatılması lazım. Türkiye'nin emperyalist güçlere karşı dimdik ayakta durması için bu konuda gereken ne varsa yapılmasını talep ediyorum. Amerika, Türkiye'nin kuruluşundan beri dost olmadı ki bugün de dost olsun. İncirlik Üssü'nün kapatılmasını istiyoruz ama nedense Türkiye olarak bir adım attığımız yok. Bu konuda en kısa zamanda adım atmalıyız ki dik durduğumuzu ispat etmiş olalım. Artık sadece söz ile olmuyor. Şimdi cevabını vereceksin ve karşısında duracaksın. Ama maalesef biz bunları gerçekleştirmiyoruz. İncirlik Üssü'nün kapatılmasından dolayı Cumhurbaşkanı daha önceki duruşları gibi bir duruş ve tekrar gerekli bir açıklama yaparsa o zaman Amerika da Türkiye'nin ne kadar güçlü olduğunu görecektir. Çünkü NATO'nun en güçlü ülkesi Türkiye'dir ve bu gücünü değerlendirmesi lazım. ABD'nin yaptırımları gözdağıdır. Amerika'nın elinde gücü varsa Türkiye'nin de gücü vardır. Türkiye'nin de bunu kullanması lazım." dedi.

"Bu konuda halkın talebi dikkate alınmalıdır"

ABD Senatosu'nun "Ermeni soykırımı" kararına tepki gösteren Barış Döner ise, "ABD'nin 'Ermeni Soykırımı' tasarısına karşılık İncirlik ve diğer üslerin kapatılmasını isteriz. Çünkü ABD'ye karşı bir yaptırım yapmak zorundayız. ABD, bize yaptırım yapıyorsa biz de bunun karşılığını verelim. Bunda hiç altta kalacak bir durum yok. Bu konuda Cumhurbaşkanımızı destekliyoruz ve bu konuda gereğinin bir an önce yapılmasını isterim. İncirlik Üssü Amerika için çok önemlidir. Türkiye eğer bu üssü kapatırsa Amerika'nın bir yaptırım yapamayacağına inanıyorum. Çünkü İncirlik Üssü çok önemli bir yer. İncirlik Üssü, Ortadoğu'ya açılan bir üs olduğundan, İncirlik Üssü Amerika'nın her şeyidir. Bu konuda halkın talebi dikkate alınmalıdır, İncirlik üstü kapatılmalıdır." ifadelerini kullandı.

 

"Türkiye'de Amerika'ya ait hiçbir şey istemiyoruz"

Türkiye'de ABD'ye ait hiçbir üs istemediklerini belirten Mehmet Sağır da "İncirlik Üssü'nün bize hiçbir faydası yok, tam tersine zararı var, Zaten bütün planlar İncirlik Üssü'nden yapılıyor. Irak'ı işgal ederken İncirlik'i kullandılar. Amerika Irak'ta bir milyon insanın ölümüne neden oldu. Sözde Irak'a 'demokrasi' götüreceklerdi ama Irak'a demokrasi gitmedi. İnsanlar işkence edilerek öldürüldü. Üslerin kapatılmasını destekliyorum. İncirlik ve Kürecik Üssü gibi Amerika'nın, Türkiye'de birçok yerde üssü var. Bu üslerin hepsi kapatılsın. Çünkü bize hiçbir faydası yok. Bize faydası olmayan üslerin bizim topraklarımızda ne işi var? Zaten işleri güçleri ortalığı karıştırmaktır ve başka bir şey yok. Türkiye'de Amerika'ya ait hiçbir şey istemiyoruz." şeklinde konuştu.

"Bölge ülkelerine yapılan müdahalelerde İncirlik Üssü'nün rolü çok büyük"

Bölge ülkelerine yapılan müdahalelerde İncirlik Üssü'nün hiç de azımsanmayacak bir rolünün olduğuna dikkat çeken Sıdkı Kara ise, "Amerika'nın Türkiye'deki üsleri kapatılmalıdır. Ülkemizdeki tüm hileleri Amerika yapmaktadır. Amerika ülkemize karşı bir baskı yapmaktadır. Bundan dolayı gerek Adana'daki İncirlik üssü gerek Malatya'daki Kürecik Üssü'nün bir an önce kapatılması lazım." diye konuştu.

"Amerika Türkiye'nin dostu değildir"

ABD'nin, PYD/PKK ve FETÖ'ye verdiği desteğe dikkat çeken Mustafa Özdemir ise özellikle FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde kullandığı kilit yerlerden biri olan Adana İncirlik Üssü'nde yaşananlara da dikkat çekerek şunları söyledi:

Amerika'nın İncirlik Üssü'nün kapatılması lazım. Amerika ile ilişkilerimizin kesilmesi lazım. Amerika durmadan PYD/PKK'ya destek veriyor ve PYD/PKK'ya binlerce TIR silah gönderiyor, Suriye'de petrole konuyor, Suriye'deki petrol kuyularını kullanıyor. Bir an önce İncirlik Üssü'nün kapatılması lazım ve PYD/PKK'ya destek verdiği için artık Amerika ile ilişkilerin bitmesi lazım. Yine FETÖ elebaşını da bize iade etmiyor. ABD, neden FETÖ elebaşını Türkiye'ye teslim etmiyor? Bazı insanlar oraya kaçıyor, onları teslim etmiyor. Neden etmiyor? Eğer Amerika bir devlet ise Türkiye ile ortak çalışıyorsa bu insanları Türkiye'ye teslim etmesi lazım. Ama teslim etmiyor. Çünkü Amerika Türkiye'nin dostu değildir ve hiçbir zaman Türkiye'nin dostu olmamıştır. Türkiye'yi sürekli zarara uğratmak için uğraşıyor.

"İncirlik Üssü konusunda geç bile kalındı"

Türkiye'nin en büyük düşmanının ABD olduğunu belirten Ercan Beyazıt ise, ABD Senatosu'nun "Ermeni soykırımı" kararına tepki göstererek, "Amerika önce kendi geçmişine baksın ve sonra da bizi eleştirsin. Böyle bir soykırımın olmadığını bütün dünya biliyor. İncirlik Üssü konusunda geç bile kalındı. İncirlik Üssü'nün bir an önce kapatılması lazım. Çünkü ülkemizin en büyük düşmanı Amerika'dır ve İncirlik Üssü'nün halen açık olmasını doğru bulmuyorum. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi İncirlik Üssü bir an önce kapatılmalı." çağrısında bulundu.

ABD'nin, Türkiye'deki tüm üslerinin kapatılmasını istediğini belirten Dursun Doğan da şöyle konuştu:

"Amerika, Türkiye'ye bugüne kadar karşı verdiği hiçbir sözü yerine getirmiyor. Cumhurbaşkanımızı da durmadan Amerika'ya çağırıyor. Bu konuda hiç de öyle güzel şeyler yapılmıyor. Bir zamanlar sözde Suriye'den PKK'yı ve kendi askerlerini çekecekti ama çekmediler. O halde Türkiye ve Cumhurbaşkanımız halen daha ne duruyor? Amerikan üslerinin kapatılmasını istiyorum." (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir