• DOLAR 32.581
  • EURO 34.914
  • ALTIN 2428.574
  • ...
`Oynatılan Kumardan İdareciler Sorumludur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Afrika`daki Katarak hastalarına yönelik başlatılan kampanyayla ilgili Bitlis`te düzenlenen programa katılan İHH Ankara yönetim kurulu üyesi Erkan Halıcı, Yılbaşı kutlamaları ve Milli Piyango hakkında İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulundu.

"Biz yaptığımızda ve yapmaya gücümüz yettiği halde yapmadıklarımızdan sorumluyuz" diyen Halıcı, idarecilerin de neye gücü yetiyorsa ondan sorumlu olduğunu söyledi.

Halıcı sözlerini şöyle sürdürdü, "Dolayısıyla fert ve toplum olarak bizler de gücümüz nispeten bize düşen sorumlukları yerine getirmek, iyiliği emretmek ve şerden men etmek ile mükellefiz. Nitekim Hz. Peygamber (S.A.V) bir hadisi şeriflerinde `Bir kötülüğü gördüğünüzde onu elinizle düzeltin, buna gücünüz yetmiyorsa onu dilinizle düzeltin, şayet buna da gücünüz yetmiyorsa kalbinizle ondan buğz ediniz` diye buyuruyor. Bizden istenen tarafımızı belirtmektir. Saflarımızı aşikâr etmektir. Bizler de bunun için mücadele etmeliyiz. Temelde iyiliği emretmek ve kötülükten men etmek her Müslüman`ın son nefesine kadar yapmak zorunda olduğu bir cihat vazifesidir. Dolayısıyla biz Müslümanların sadece yılbaşında değil her zaman bu vazifeyi yapmak zorundayız. Tabi ki böyle günlerde bu tür çirkeflikler, toplumu yozlaştıran, ahlaksızlığa iten, onu Yahudi ve Hıristiyanlara benzeten günlerde bizler tebliğ görevimizi daha da artırmalıyız. Ve toplum olarak milyarlarca lira harcanarak yapılan, sonunda toplumun ahlaki, sosyal ve psikoloji olarak çökerten milli piyango ve benzeri kumar çeşitlerinin yapılmaması, yılbaşlarında Hıristiyanlara benzememek adına yapılacak kutlamalar hakkında toplumumuzu ıslah etmek başta idareciler olmak üzere tüm Müslümanların vazifesidir. Unutmamamız gerekir ki herkes gücü nispetinde sorumludur. Ve Allah`a hesap verecektir. Bunun karşılığında mükâfat veya cezaya tabi tutulacaktır." (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir