• DOLAR 32.488
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2478.96
  • ...
Newsweek Son Sayıyı Bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD’nin ünlü haber dergisi Newsweek basılı yayıncılığa son verdi. Yıllardır finansal açıdan zor durumda olan ve geçtiğimiz aylarda artık sadece dijital yayın yapacaklarını duyuran Newsweek yönetimi, 31 Aralık 2012 sayısıyla kağıt baskıya son verdi.

Derginin son sayısında internet dili kullanılarak dijital yayıncılığa merhaba dendi. Kapakta Newsweek binasının yıllar önce çekilmiş siyah beyaz bir fotoğrafının üzerine “hashtag”le “son matbu sayı” (#LastPrintIssue) yazdı. 80 yıldır yayında olan Newsweek, yılbaşından itibaren sadece dijital yayın yapacak.

1933`ten beri tüm dünyada dağıtımı yapılan dergi için planlanan değişim, The Newsweek Daily Beast Company`nin kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Tina Brown tarafından The Daily Beast`in internet sayfasından duyurulmuştu.

Brown, adı Newsweek Global olacak dünya çapındaki yeni bir internet sitesine ücretli abonelik yoluyla ve tablet bilgisayarlarla ulaşılacağını kaydetti.

Alınan kararda zorlu ekonomik koşulların baskı maliyetleri ile karşı karşıya kaldığından tercih yapıldığı belirtilirken, bütün dijital baskının “Newswek Global” olarak hazırlanacağını duyurdu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir