• DOLAR 32.525
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2497.64
  • ...
Genç evlilik mağdurlarına sosyal medya kullanıcılarından destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye’nin birçok yerinde genç yaşta evlendikleri için haklarında açılan kamu davaları sonucunda binlerce kişi “istismar” suçlamasıyla cezaevine atıldı.

Ailelerinim ve kendi rızalarıyla evlenen çiftlerin süren mağduriyetlerinin giderilmesi için Türkiye’nin farklı kesimlerinden destekler gelmeye devam ediyor. Mağdur olan eşler ve aileler ise, bu mağduriyetlerin bir an önce son bulmasını istiyorlar. Çocuklarıyla ortada kalan eşler, severek evlenip, mutlu bir yuva kurdukları kocalarının cezaevlerinde çıkacakları günü sabırsızlıkla bekliyorlar.

Eşlerin mağduriyet feryatlarına kayıtsız kalmayan sosyal medya kullanıcıları, başlattıkları hashtag ile aileler destek verdiler.

Saat 20.30’dan itibaren #GençEvlilereAdalet etiketiyle hashtag başlatan Hür Ekip Sosyal Medya Platformu (HÜR EKİP), kısa sürede Trant Topic (TT)’ye çıkardı. Binlerce sosyal medya kullanıcısının yazdığı hashtag'a, yazar, akademisyen, programcılar destek verdi. İşte o tweetlerden bazıları:

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcı Abdullah Aslan, "Artık #GençEvlilereAdalet diyoruz. Çile çeken erkek, kadın, çocukların ahını almak ne zamana kadar?!

İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Muhammed Özer, "Batı emparyalizminin cinsiyetsizlik baskısı ve dayatmasına rağmen nefsi ve nesli ihya etme  adına genç yaşta evlenen gençlere karşı sergilenen tavırdan vazgeçmeye, toplumun dinine ve örfüne uygun kanunların çıkarılması için çağrıda bulunuyoruz. #GençEvlilereAdalet

Tesettür Seferberliği Platformu, "Onlar aile oldu, yuva kurdular. Zinayı değil, nikahı seçtiler. Ocakları söndürüldü, yuvaları yıkıldı. 4 bin gençevli baba cezaevine atıldı, 16 bin çocuk babasız kaldı. #GençEvlilereAdalet

Genç yaşta evlilik mağdurlarından Damla Nurettin Şentürk, "Eşimle erken sevip yuva kurduk diye 16 yıla mahkûm edildi. 5 senedir cezaevinde. Resmî nikahlı eşimin özgürlüğünü istiyorum... #GencEvlilereAdalet"

Bir başka  genç yaşta evlilik mağdurlarından Gamze Soysal  da şu ifadeleri kullandı: "#GencEvlilereAdalet Bizleri eşlerimiz mağdur etmedi. Bizleri korumak adı altında verilen cezalar mağdur etti. Bizler Sayın devlet büyüklerimizden sadece geçmişte suç olduğunu bilmeden genç sevip yuva kurduğumuz resmi nikahlı eşlerimizin serbest bırakılsını istiyoruz."

Doğruhaber Gazetesi Yazarı M. Şerif Durmaz, "Daha fazla yıkımlara sebep olmadan, daha çok sayıda aileyi parçalamadan bu kanunların yürürlükten kaldırılması en doğru adımdır. Bu konuda adımların atılması beklentisinde olan kesimler vardır. Genç Evlilik Mağdurları, bu kesimlerin başında gelmektedir. '#GençEvlilereAdalet'

Avukat Mehmet Karadağ, "Genç evlileri istismarcılarla aynı gören Türk Ceza Kanununda gerekli değişikliğin yapılması ve yargı ile ilgili yapılacak yeni düzenlemede genç evlilerin mağduriyetinin giderilmesi toplumsal talep ve ihtiyaçtır. #GençEvlilereAdalet

Hasan Karadaş adlı sosyal medya kullanıcısı da "Helal dairede evlenen Bacı ve Abilerimizi Ailesini Hem çocukları Hemde eşleri Yetim Bırakılan Kardeşlerimize ADALET 10 senelik bir evlilikten sonra ansızın çocukları ve eşleri gözleri önünde ceza evine alınıyor #İstismarDeğilEvlilik #GençEvlilereAdalet" (Şükrü Tontaş-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir