• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
Ünlü İşadamı Kaçak Akaryakıttan Gözaltına Alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzmir`in yanı sıra toplam 12 ilde geçen ay yapılan operasyonda gözaltına alınıp tutuklanan Süper Lig ve 1. Lig`de 10 futbol takımının sponsoru firmanın sahibi M.T. ve adamlarına ait rekor miktarda kaçak akaryakıt ele geçirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı`nca yürütülen soruşturma kapsamında 15 Kasım`da 11 ilde düzenlenen ve 26 kişinin tutuklandığı operasyonla ilgili Adana ve Gaziantep merkezli 3 firmanın İzmir`de bulunan gümrük müşavirliği firmalarıyla ortak hareket ettiklerini belirledi.

Kaçak akaryakıt imalatında kullanmak üzere paravan şirketler aracılığıyla, vergisi düşük olan madeni yağ, solvent, tiner gibi ürünleri Türkiye`ye getirdiği tespit edilen firmaların, Alsancak Limanı içi ile Kemalpaşa ve Aliağa ilçelerindeki gümrüklü antrepolarda kaçak akaryakıt muhafaza ettiği bilgisine ulaşıldı.

Tespit edilen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyon sonucu yasa dışı yollardan piyasaya sürülmek üzere bekletilen toplam 1,5 milyon litre kaçak akaryakıta el konuldu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir