• DOLAR 32.516
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2428.624
  • ...
Ağrı'da kadına yönelik şiddetin mücadele toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplantıya başkanlık eden Ağrı Valisi Süleyman Elban'ın yanı sıra bu koordinasyonda ilgili bakanlıkların il bünyesindeki kurum amirleri de toplantıda yer aldılar. 

Konu hakkında bir açıklama yapan Vali Süleyman Elban, "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın önderliğinde başlatılan çalışma sonucunda İçişleri Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız, Adalet Bakanımız, Milli Eğitim Bakanımız, Sağlık Bakanımız ve Diyanet İşleri Başkanımızın ortak imzasıyla yürürlüğe giren, 75 maddeden oluşan, 2020-2021 yılları 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı' ile Valiliğimize verilen görev ve sorumlulukların gecikmeksizin uygulamaya geçirilmesi, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun uygulanmasında etkinliğin, koordinasyonun arttırılması ve yaşanan üzücü olayların tekrarlanmasının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığımız tarafından 81 ilimizde eş zamanlı olarak saat toplantı yapılması planlamıştır. Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı gerçekleştirilmiştir." dedi.

Toplantıya, Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Üniversite Rektörü, İl Müftüsü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, Sağlık İl Müdürü, Göç İdaresi İl Müdürü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü, İl Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, ŞÖNİM ve Konukevleri Müdürü ile Kadem İl Temsilcisi katıldı. (Ömer Adıgüzel - İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir