• DOLAR 32.569
  • EURO 34.722
  • ALTIN 2410.534
  • ...
Mardin’deki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Mazıdağı ile Derik ilçeleri kırsalındaki Konur ve Çayköy mahallelerinde, düzenlenecek operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Mardin Valiliği operasyonun sona erdiğinden yasağın kaldırıldığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, Mazıdağı ve Derik İlçeleri kırsal alanlarında faaliyet yürüten ve aralarında üst düzey yöneticilerinde bulunduğu değerlendirilen PKK’lilere yönelik operasyonun düzenlendiği ifade edildi.

Açıklamada, “Operasyon icra edilen bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun ilgili maddeleri gereğince; 16.12.2019 Pazartesi günü saat 23.00 itibari ile Mazıdağı ve Derik İlçeleri Konur ve Çayköy Mahalleleri ile sınırlı olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyurulmuştu.” denildi.

Açıklamanın devamında, “İcra edilen operasyonlar sona erdiğinden ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 17.12.2019 Salı günü saat 19.00 itibari ile kaldırılmıştır. Vatandaşlarımıza, can ve mal güvenliklerinin sağlanması amacıyla uygulanan sokağa çıkma yasağına gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ederiz.” ifadeleri kullanıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir