• DOLAR 32.6
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2499.133
  • ...
Yüksek Vergi Vatandaşı Kaçak Sigaraya Yönlendiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Yılbaşından sonra sigaraya getirilmesi düşünülen yüksek vergi artış haberlerini değerlendiren Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Doğan Gazan, Vergilerdeki yükseklik bir yandan uzmanlar tarafından eleştirilirken, diğer yandan bu vergilere gelen zamların ardı arkası da kesilmediğini söyledi.


Gazan, \"Eylül ayından bugüne; petrol ürünleri, otomotiv, gibi ürünlere gelen vergi zamlarına ek olarak şimdi de sigaradan alınan özel tüketim vergisinin artacağı yönündeki haberler bile kaçağın artmasına fazlasıyla yetiyor\" dedi.


Bakkal esnafının çok güç bir duruma geldiğini belirten Gazan, mazot, benzin ve elektrik zamlardan sonra şimdi de sigara vergilerinin artacağının konuşulmasının esnaf üzerindeki olumsuz etkilerinden bahsetti.


Gazan açıklamasını şöyle sürdürdü, \"Bugün tütün mamullerinin vergilerinin yüksek orandan artırılmasından bahsediliyor. Fiyatların 1- 2 TL artabileceği konuşuluyor. Unutulmasın ki; dolaylı vergilerdeki her artış, kayıt dışı artırmakta, daha da önemlisi bu alandaki mücadelenin yara almasına neden olacaktır. Bir taraftan esnafın maliyetleri artarken, diğer taraftan bakkalın ana gelir kalemlerini kaçağa itecek vergi zamları gündeme geliyor. Yıllardır kaçaktan, sahteden dert yanıyoruz. Yüksek vergi artışları, esnafın kazancını alıp, kaçakçının cebine koyacak. Kaçakçılar zam haberleriyle şimdiden ellerini ovuşturmaya başladılar. Sırf kaçak sigara sebebiyle her yıl yaklaşık 4-5 milyar TL`lik vergi kaybı yaşanıyor\" dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir