• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Adana Umut Der`den Ceylan Pınar`daki Suriyelilere Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Suriye`de yaşanan iç savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Türkiye`nin değişik illerine sığınan Suriyeliler büyük zorluklarla mücadele ederken İslami sivil toplum kuruluşları imkânlarını seferber ederek yardıma muhtaç kardeşlerini yalnız bırakmıyor.
 
Bir taraftan Adana`ya göç eden Suriyelilere yardımlarını sürdüren Adana Umut Der Gıda Bankası, şimdi de Urfa`nın Ceylanpınar ilçesindeki sığınmacılara topladıkları yardımları kamyonlarla göndermeye başladı.
 
İlk Yardım Kamyonu Ceylanpınar`a Gönderildi
Yapılan yardımlar hakkında İlke Haber Ajansına bilgi veren Adana Umut Der Gıda Bankası Başkanı Selahattin Yeniay, "Suriye`deki iç savaş sonrasında ülkemize çok sayıda sığınan oldu. Özellikle sınırda bulunan Ceylanpınar`a çok kişi geldi. Orada bulunan STK`lar ellerinden geldiği kadar yardımlarda bulunmuşlar. Son olarak Ceylanpınarlı yardım kuruluşlarının Adana Umut Der Gıda Bankası`ndan destek talepleri oldu. Kış mevsimi ve soğuk olduğu için özellikle bizden kışlık giysi, battaniye, kilim ve ev eşyası gibi şeyler göndermemizi istediler. Biz de Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklerimizle çalışma başlattık. Dernek üye ve gönüllülerimizin katkılarıyla eşyalarımızı toplamaya başladık. İnşallah toplanan yardımlarımızı bu gece itibarıyla göndermeye başlıyoruz. İlk yardım kamyonumuz bu gece Ceylanpınar`a hareket edecek" dedi.
 
Suriyeli Kardeşlerimiz Ülkelerine Dönünceye Kadar Yardımlarımız Sürecek
Dernek yetkilileriyle oluşturdukları bir heyetle Ceylanpınar`a giderek ihtiyaç tespit ve yardım dağıtımı çalışmalarında bulunacaklarını belirten Yeniay; "Bizi bu hizmete muvaffak etmesinden dolayı Allah`a hamdolsun. Ne mutlu bizlere inşallah onlara bir nebze de destekçi olabiliyorsak. Dernek olarak nerede bir muhtaç ve çaresiZ varsa yanında olmaya devam edeceğiz. Suriyeli kardeşlerimiz ülkelerine dönünceye kadar çalışmalarımız sürecek. Dernek gönüllüleri tarafından oluşturduğumuz ekiplerimizle çalışmalarımız sürecek. Topladığımız tüm yardımları hızlı bir şekilde Suriyeli kardeşlerimize dağıtmaya devam edeceğiz" dedi.
(Ayhan Kaya - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir