• DOLAR 32.539
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2493.206
  • ...
SON DAKİKA
Kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

81 ilde olduğu gibi Bitlis’te de “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon” toplantısı Bitlis Valisi Oktay Çağatay başkanlığında yapıldı. Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Çağatay, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede kurumsal işbirliği ve eşgüdümün artırılmasına dair protokolün ektin bir şekilde uygulanması için toplandıklarını belirtti.

Yapılacak eylem planının amacının Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede 2020 ve 2021 yıllarında atılacak somut adımların, tarafların rol ve sorumluluklarının yer aldığı yol haritası olduğunu söyledi.

 

Çağatay, “Kadınlarımızın her alanda hak, fırsat ve imkânlardan eşit biçimde yararlanmaları ve ülkemize değer katmaları için kapsamlı çalışmalar yürütülmektedir. 11’inci kalkınma planının daha fazla değer üreten, daha adil paylaşan, daha güçlü ve müreffeh Türkiye vizyonu doğrultusunda, kadınların kalkınma sürecine daha etkin bir şekilde katılımının sağlanmasına yönelik pek çok adımlar atacağız. Ülkemizde son 17 yılda kadının toplumsal statüsünün güçlendirilmesi, kadın haklarının geliştirilmesi ve kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi konularında yasal düzenlemeler yapılmış ve şiddetle mücadeleye dair altyapı güçlendirilmiştir.” dedi.

Kadına şiddetin uluslararası bir sorun olduğunu hatırlatan Çağatay, şunları söyledi:

“Milli ve manevi değerlerimiz ile asla bağdaşmayan kadına yönelik şiddeti, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadeleriyle bir insanlık suçu olarak görüyor ve bu konuda mücadelemizi ‘sıfır tolerans’ ilkesiyle en üst seviyede sürdüreceğiz.  Ekonomik gelişmişlik ve öğretim düzeyine bakılmaksızın tüm dünyada yaygın olarak görülen kadına yönelik şiddet, ulusal ve uluslararası tüm gelişmelere rağmen bir sorun alanı olarak karşımıza çıkmaya devam etmektedir. Kadınlara yönelik ayrımcılığın ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi, hiç şüphesiz toplumsal kalkınmaya da ivme kazandıracaktır. Kadına yönelik şiddetle etkin bir şekilde mücadele edilmesi ancak başta tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum, özel sektör, akademi ve medya olmak üzere sorumluluk ve vicdan sahibi herkesin tek yürek olmasıyla mümkündür. Bizde valilik olarak, 2030 kalkınma hedefleri kapsamında önleme, koruma, kovuşturma ve bütüncül politika eksenleri içinde yürütülen şiddetle mücadele çalışmalarımızda prokatif yaklaşımı, sürekli izleme ve değerlendirme sistemimizin en temel prensibi olarak benimseyeceğiz.”

Bitlis’te kadına şiddetin yok denecek kadar az olduğunu, bunun olmayacağı anlamına gelmediğinin altını çizen Çağatay, kadına yönelik her türlü şiddetle mücadele edeceklerini ifade etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir