• DOLAR 32.55
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2428.836
  • ...
SON DAKİKA
Kiğı İlçesinde Yalancı Tavuk Hastalığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Kiğı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilçede meydana gelen kanatlı hayvan ölümleri ile ilgili açıklama yaptı.


İlçede meydana gelen kanatlı hayvan ölümleri nedeniyle Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğüne numune gönderildiği ifade edilen açıklamada, enstitüden gelen kesin sonuç neticesinde kanatlı hayvan ölümlerinin nedeni yalancı tavuk hastalığı olduğu kaydedildi.


Hayvan ölümleri nedeniyle İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu toplandığı ve gerekli kararları aldığı belirtilen açıklamada, \"Bu doğrultuda hastalık çıkan kümeslerde gerekli dezenfeksiyon işlemleri yapılmıştır. Hastalık çıkmayan kümeslerdeki kanatlı hayvanlara Newcastle (yalancı tavuk vebası) aşısı yapılacaktır. Hastalığın çıkışı hakkında Belediye hoparlöründen anonslar yapılarak vatanlarımızın haberdar edilmesi sağlanmıştır. Hastalığın çıktığı bölgede, hastalığın yayılmasına sebep olabilecek kanatlı hayvan ve bunlarla ilgili her çeşit ürün ve malzemenin giriş çıkışı karantina bitimine kadar yasaktır. Ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin Kiğı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`ne başvurmaları gerekmektedir\" denildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir