• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
"Adım Muhammed Salih El Muneccid"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Suudi zindanlarına atılan Essahve (Uyanış) Uleması hakkında bilgi paylaşımlarında bulunan "Tutuklu Vatandaşlar" sosyal medya hesabı, "Adım Muhammed Salih El Muneccid" adında yeni bir video yayınladı.

"Tutuklu Vatandaşlar" sitesi, Suudi rejimi tarafından esir edilen Essahve (Uyanış) Uleması hakkında hazırladığı kısa tanıtım videolarında bu defa Muhammed Salih El Muneccid'i konu aldı. Videoda konu edilen Muhammed Salih El Müneccid görsellerle tanıtıldı.

"Davet ve İslam'ın yayılması için interneti ilk ben kullandım"  

Muhammed Salih El Muneccid'in biyografisinin anlatıldığı videoda şu ifadelere yer verildi:

"Adım Muhammed Salih El Muneccid. Bu ismi iyi tanıdığınızı umuyorum. Davet ve İslam'ın yayılması için interneti ilk ben kullandım. 1997 yılında internet üzerinde ilk İslami siteyi ben açtım. Onun adı da "Soru ve Cevap"tı. Ömrümün ikinci 10 yılını da hitabet ve Allah'a davetle geçirdim. Doğu mescidlerinin birçoğunda bu görevi ifa ettim. Yaklaşık 3 binden fazla sesli ve görüntülü kayıtlar yaptım."

"Öğrencilerim kurduğum sitelerde birçok dille şeriat ilimlerini yayıyorlardı"

Video paylaşımında, Suudi zindanlarında esir tutulan İslam alimi Muhammed Salih El-Müneccid'in dilinden şu bilgiler seslendirildi:

Ellerimin kelepçelendiği güne kadar sürekli olarak uydu kanallarında programlara katıldım. Peki biliyor musunuz bu niye yaşandı? Diyorlar ki halk tarafından popülerliğim fazlaymış ve dini hitabetlerim mutedilmiş. Ve gençlerin çoğu benim üslubuma tabi olmuş ve benden öğrendikleriyle doğru yolda yürümeye başlamış. İşte bu benim popülerliğimi uluslararası camiaya yaydı. Tabi bu, öğrencilerimin idaresine verdiğim internet siteleri sayesinde oldu. O sitelerde birçok dille şeriat ilimlerini yayıyorlardı.

 

Zad Platformu'nu El Müneccid kurdu

Seslendirmenin devamında, "Zad Platformu, internet ortamında şeriat ilimlerinin verildiği ilk platformdur. Bu benim buluşlarımdan biridir. Fakat bu buluşum ülkedeki zindancı zihniyeti memnun etmemiş olacak ki bana mükâfat olarak esareti reva gördüler." bilgisine yer verildi.

"Düşüncelerimin üzerine zindan kapıları kapandı"

Video paylaşımında, El Müneccid'in dilinden yapılan seslendirmede, Suudi rejiminin Müslüman alimlere reva gördüğü zulümler şöyle dile getirildi:

Çalışmalarımdan dolayı düşüncelerimin üzerine zindan kapıları kapandı. 2 yıldır beni zalimce susturdular, nedeniyse başarılarım. Benim zindana atılışım yeni bir hikâye değildi. Beni ve benim gibi vasat ve mutedil yolu tercih edip ona çağıran davetçileri zindanlara attılar.

"Zindana atılışımız hiçbir zaman hikâyenin sonu olmayacak"

Paylaşımın son bölümünde, "Bizim sesimizden korktular. Oysaki sadece ülkeye hizmet eden şeyler dışında başka bir şey anlatmamıştık. Sesimiz yükselsin diye geri döneceğiz. Bizi dinleyen gençlere hizmet edeceksek zindana atılışımız hiçbir zaman hikâyenin sonu olmayacak." denildi. (Zeyd Varol-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir