• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van Basınında Öne Çıkan Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

Van Olay Gazetesi: Belediye Çalışmıyor!
Serhad FM`de `Hafta Ertesi` programına konuk olan yazar Abdulhelim Almalı, gündemdeki konulardan, HÜDA-PAR`ın İçişleri Bakanlığı`nca kabul edilen dilekçesi ve HÜDA-PAR`dan beklentiler, devlet eliyle oynatılan kumarın toplum nezdinde getirdiği ifsatlar ve yerel gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

Erciş`ten Suriye`ye Bir Kamyon Yardım
Erciş`te faaliyet yürüten Erciş Başak Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Erciş halkından toplanan ve temel gıda malzemesi ile kışlık malzemelerden oluşan bir kamyon dolusu yardım malzemesini Suriye`ye gönderdi.

 

Bölge Gazetesi: Köylülerin Kış Çilesi
Van`da bir haftadan bu yana etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkilerken, zor şartlarda besicilik yapmak zorunda kalan köylüler, hayvanlarına karla kaplı alanlardaki otları yedirerek tasarruf yapmaya çalışıyorlar.

 

Minibüs Takla Attı:1 Ölü, 20 Yaralı
Van`ın Başkale ilçesinde nişana gidenleri taşıyan minibüsün kontrolden çıkarak takla atması sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, 20 kişi de yaralandı.

 

Gazetevan: Hasta Kurtarma Operasyonu
Van`ın Başkale ilçesinde, yolu kar yüzünden kapalı olan Böğrüpek köyünde soba gazından zehirlenen ve diyaliz hastası olan 4 kişi, İlçe Özel İdaresi ekipleri ve Başkale Devlet Hastanesi sağlık personelinin 7 saatlik bir operasyonu ile kurtarılıp Başkale Devlet Hastanesi`ne getirildi.

 

Prestij: Depremzedeler Dertli
Vanlı depremzedeler yaptıkları basın açıklamasıyla depremin ardından yaşadıkları sorunları kamuoyuna açıkladı. Depremzedeler, sorunlarının çözümüne kadar imza kampanyası başlatacaklarını duyurdu.

 

Van Havadis: Büyükşehir Yasası Van`da Tartışıldı
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Van`da düzenlediği bir toplantı ile `Büyükşehir Yasası`nı ele aldı.

 

Yukarı Nurşin Camii İçin Bir Seccadeniz Olsun Çağrısı
6 yıl önce temelleri atıldığı halde maddi sıkıntılardan dolayı tamamlanamayan ve deprem dolayısı ile de inşaatına ara verilen Yukarı Nurşin Camii, önümüzdeki Ramazan ayında ibadete yetiştirilmeye çalışılıyor.

 

Wan Haber: CHP`den Bülent Arınç`a Tepki
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van Kadın Kolları Başkanı Sevim Düzova, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`a genel kurulda sarf ettiği sözlerden dolayı tepki göstererek, \"Kadını sadece evde oturan, kocasına yemek yapan, itaat eden ve çocuk doğuran bir `nesne` gibi gören zihniyet, Meclis çatısı altında kabul edilemez bir eyleme imza attı\" ifadelerini kullandı.

 

Şehrivan: Aras: Sözümüzü Tuttuk
AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, İŞKUR çalışanlarının tekrar işe alınması ile ilgili bir değerlendirme yaptı.

 

Doğu Anadolu: 120 Bin TL Nereye Gitti
Van`ın Bahçesaray ilçesindeki çocukların gezdirilmesi için ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü hesabına yatan 120 bin TL`nin akıbetinin ne olduğu bilinmiyor.

 

Van Sesi: İmara Bin 823 İtiraz
VANSESİ`ne konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mekansal planlama genel müdürü Mehmet Ali Kahraman: askıya çıkarılan 2 bin hektarlık imar planına bin 823 itiraz yapıldı. İtirazların yüzde 80`i 1655 kodu ve altında kalan afet bölgelerinde, yüzde 20 itiraz ise yol, kat, yeşil alan gibi düzenlemelere yapılmıştır.

 

Şark Yıldızı: K Türü Yetki Belgesi Ofisi Kurulsun
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Milletvekili Nazmi Gür, `K Belgesi` konusunda Ulaştırma, Denizcilik, ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım`a mektup yazarak \"Van`da Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü bünyesinde K Türü Yetki Belgeleri verilmesini sağlamak üzere bir ofisin kurulması tüm esnafımızın ortak talebidir. Böylece hem esnafımızın mağduriyeti giderilmiş olacak hem de ekonomik ve mali külfetten de esnafımızı kurtarmış olacaktık\" diye belirtti.

 

Van Sesi: Milletvekilleri Muhtarları Bilgilendirdi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van il teşkilatı tarafından köy muhtarlarına yönelik bir istişare toplantısı yapıldı.

 

Haber Van: Afad TEDAŞ`a Depremzedeler İçin 170 Milyon TL Fatura Ödedi
Van`da geçen yıl meydana gelen depremler sonrası çadır kentler ve konteynerlerde yaşayan depremzedeler için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bugüne kadar TEDAŞ`a 170 milyon liralık elektrik faturası ödedi.

 

Medya Van: Yüksekova-Van Karayolunda Kaza: 2 Ölü
Yüksekova-Van karayolunun 5`inci kilometresinde meydana gelen zincirleme kazada 2 kişi öldü 4 kişi yaralandı. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir