• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
HAYAL KUYRUĞU!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Adına milli dense de piyango kumardır ve kumar haramdır. Her yıl milyonlarca bilet, insanlara bir umut vadedilerek ve boş hayaller kurdurularak satılıyor. Hayal tacirleri insanların çoluk çocuğunun rızkına göz dikiyor. Alimler ve Medreseler Birliği Genel Başkan Yardımcısı M. Beşir Şimşek, hem bu piyango kumarının işletilmesi ve hem de bu kumarın oynanarak harama bulaşılmaması yönünde uyarılarda bulundu. Şimşek, “Allah’ın haram kıldığı kumarı kimse helal kılamaz. Milletimiz aklını başına alıp kültürüne, dinine ve örfüne göre hareket etsin.” dedi.

“KUMAR BİLETLERİYLE İNSANLARA HAYAL SATIYORLAR”

Kumarın her çeşidinin haram olduğunu ifade eden Molla Beşir Şimşek, “Maalesef toplumumuz İslami hassasiyetlerinden uzaklaştığı için bu tür yollara tevessül ediyor. Umut adı altında kumar biletleriyle insanlara hayal satıyorlar. Bizim gerçeklerle uğraşmamız lazım. Bizim gerçeklerimiz de Allah’ın emrettikleridir. Bu gerçeklerden biri de Allah’ın kumarı haram kılmasıdır. Dolayısıyla yılbaşı münasebetiyle insanlar fakirlikten kurtulma umuduyla bilet alıyor. Hem çoluk çocuğunun rızkını kumara yatırıp kaybediyor hem de hayallerine ulaşamıyor. Milyonlarca insan bilet alıyor ama 3-5 kişi kazanmış gibi görünüyor ama onlar da nihayetinde kaybediyor. Bugüne kadar bu şekilde para çıkanların hepsinin iflas ettiğini görüyoruz.” şeklinde konuştu.

“HAYALLERE HARAMLARLA KAVUŞULMAZ”

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Şimşek, şöyle devam etti: “Allahu Teala bize bir şeyi haram kılmışsa o işte hayır yoktur, şer vardır. Hem dünyamız hem de ahiretimiz için Allah bunları bize yasaklamıştır. Hayallere haramlarla kavuşulmaz. Allah’ın emrettikleri doğrultusunda gidersek hayallerimizi gerçeklere dönüştürebiliriz. Başına milli koymakla Allah’ın haram kıldığı kumarı kimse helal kılamaz. Milletimiz aklını başına alıp kültürüne, dinine ve örfüne göre hareket etmeli. O kuyruklar haram kuyruklarıdır.”

“İNSANLARI BU YANLIŞTAN DÖNMEYE DAVET EDİYORUZ”

‘O biletlerin bir faydası olsaydı bilet satanlar faydasını görürdü’ diyen Molla Beşir Şimşek, “Bu işi yapanların hepsi sefil bir şekilde dolaşıyor. Çünkü o biletin bilet satana bile hayrı yoktur. 5 kuruş için gece gündüz yağmur altında kalıyor. Ama insanlar gidip o adamdan bilet alıp zengin olma hayali kuruyor. Satana bile faydası olamayan bir biletten insanlar ne fayda görebilir ki? Ama maalesef insanlar bu hakikati göremiyor. Bu haramın zararı ya size ya çocuklarınıza dokunur. İnsanları bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

HER YIL BİNLERCE KİŞİ KUYRUĞA GİRİYOR

Türkiye’nin dört bir yanında ve özellikle İstanbul Eminönü’nde her yıl binlerce kişi kumar bileti almak için kuyruğa giriyor. Kimilerince umut kuyruğu olarak adlandırılan burada hayal satılıyor. İnsanlar zengin olma hayaliyle girdikleri kuyruktan ekmek paralarını bir kağıt parçasına vererek çıkıyor. Hayallerini her yıl bir başka yıla öteleyip avunanlar birilerini zengin etmekten başka bir iş yapmıyor.

MİLYONLAR KUMAR BATAĞINDA

Devlet vergisiz kumara savaş açarken vergili kumarı ise teşvik ediyor. Milyonlarca genç okul yerine kumar bayilerine koşarken devlet ise gençleri bataklıktan kurtarmak yerine kumarı daha çok teşvik ediyor. Devlet bağımlılıkla mücadele ettiğini söylerken bir yandan da kendi eliyle vatandaşlarına kumar oynatıyor. Türkiye’de 14 milyon kişinin hayatında en az bir kere kumar oynadığı düşünülüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir