• DOLAR 32.538
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2425.09
  • ...
HGS`ye Abone Olmak İçin Gerekli Olan Evraklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Abone olmadan otoyolu kullanan araç sahipleri, kullanılan otoyolun en uzak mesafesine göre hesaplanan geçiş ücretiyle birlikte bu ücretin 10 katı idari para cezası ödemek zorunda kalacak. Peki HGS nasıl alınıyor? Sürücülerin dikkat etmesi gereken noktalar neler?

HGS İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ?

HGS etiket ve kart satışları tüm PTT Merkez, şubeleri ile otoyollar üzerindeki PTT iş yerlerinde devam ediyor. Araç sahipleri, KGS`nin kalkmasına 12 gün kala PTT gişelerinde uzun kuyruklara neden oluyor. Başvuru için ruhsat ve kimliğin olması yeterli. Sürücülerin en çok dikkat etmesi gereken nokta ise araçlarının sınıfına uygun HGSetiketleri almaları. Araçlar, köprü ve otoyollarda 5 sınıf üzerinden ücretlendiriliyor.

NE KADAR ÜCRET ÖDECEYECEKLER?

Sürücüler, HGS etiketini 5 TL kartını ise 15 TL`den satın alabilecek. İlk dolumda ise 30 lira doldurmaları gerekecek. HGS, KGS`ye göre ise yüzde 20 daha ucuza geçiş yapma imkanı sağlıyor. OGS almak isteyenler ise asgari 30-35 lira ödemek zorunda.

SÜRÜCÜLERE BÜYÜK KOLAYLIK!

HGS alamayan veya kaçak geçiş yapmak zorunda kalanlar içinde kolaylık sağlandı. Sürücüler, 7 gün içerisinde HGS abonesi olursa ceza kesilmeyecek. HGS abonelerinin telefonlarına gerektiğinde bilgilendirme ve uyarı amaçlı kısa mesajları gönderilecek.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir