• DOLAR 32.563
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2441.465
  • ...
Öğrenciler İngilizce münazara yaptılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Okul kıyafeti olup olmaması konusunda kendi aralarında İngilizce olarak münazara yapan öğrenciler takdir topladı.

Ağrı Türk Telekom ve Sosyal Bilirler Lisesi öğrencilerinin tümünün katılımı ile İngilizce olarak münazara yarışması gerçekleştirildi. Günlerce süren yarışmanın sonunda eleme usulü ile finale iki sınıf kaldı. Finali oklun konferans salonunda gerçekleştiren öğrencilerin yarışmasına İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin ve beraberindekiler izlediler.

Öğrencilerin münazara konusu ise okul üniformalarının giyilip giyilmemesi üzerine oldu. Öğrencilerin akışkan bir dille münazaralarını İngilizce yapmaları büyük alkış aldı.

 

Konu hakkında açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin münazaranın İngilizce yapılmış olması kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Tekin, "Sadece Türkçe ve edebiyatta münazara yarışmaları olurdu. İngilizcede ne seviyeye geldiğimizin aslında bir göstergesi bugün. İngilizce münazaralar yapabiliyoruz, bu da bizim için mutluluk ve sevindirici bir durum. Ağrı genelinde yapmış olduğumuz İngilizce Sokağı ile aslında bir farkındalık oluşturmuştuk. Bununla da özellikle Sosyal Bilimler Lisemizde çocuklarımızın katılımıyla İngilizce münazara düzenlenmiş olması beni mutlu etti. Onların dil hakimiyeti ve kendilerini ifade etmeleri beni çok mutlu etti. Demek ki biz İngilizce eğitimini Ağrı'da iyi seviyede veriyoruz. Ağrı genelinde İnşallah bunu tüm okullarımıza yayarak ilin tümünde münazara yarışması yaparak tamamlayabiliriz." dedi.

İngilizce öğretmeni Büşra Karaca ise bu konuda çok çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesinde İngilizce öğretmeni olarak görev alıyorum. Bütün şubelerimiz arasında yaptığımız münazara finalini gerçekleştirdik. Finalde okul üniforması giymeli miyiz girmemeli miyiz? bunu konuştu öğrencilerimiz. Bu konuda çok çalıştılar biz de onlara destek olduk ve güzel bir sonuç elde ettik. İleride Milli Eğitim Müdürümüzün desteği ile de ilimizde İngilizce münazara gerçekleştirebiliriz."

Münazaraya katılan öğrencilerden Semanur Kaya ise, "Bugün münazaramız vardı. İngilizce olarak okul üniforması konusuydu iki grupta çok iyi sergilediği performansını, hakkeden kazandı." şeklinde konuştu.

Yarışma sonunda iki lise öğrencisi İngilizce şarkı seslendirdiler. Son olarak Milli Eğitim Müdürü Tekin münazaraya katılan öğrenciler hediyeler verdi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir