• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...
Katar'dan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne destek açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Libya'nın başkenti Trablus'taki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad’ın güvenlik ve ekonomi alanında kendilerine gereken her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

UMH tarafından yapılan açıklamaya göre Katar Emiri, UMH Başkanı Fayiz es Serrac ile Doha’da yaptığı görüşmede, “Katar Devleti, Libya'nın yaşadığı krizi aşması için çabalarını artıracak” diyerek, UMH’nin güvenlik ve ekonomik alanında talep ettiği her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.

Toplantıda, Libya krizini aşmak için yapılacak Berlin Konferansı’na da değinildi.

Katar Emiri ve es Serrac, herhangi bir dışlama olmadan Libya ile ilgili tüm ülkeleri bu toplantıya davet etme gereği konusunda da anlaştı.

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,19. Doha Forumu'nda yaptığı konuşmada, Serrac hükümetinin Türkiye’ye kendilerini desteklemek üzere Libya’ya asker gönderme talebinde bulunmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada Serrac'ın talep etmesi halinde Türkiye'nin Libya'ya asker gönderebileceğini dile getirmişti.

Libya, Nisan ayından bu yana Trablus'taki UMH güçleri ile Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu adlı oluşum arasında yaşanan çatışmaya tanık oluyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir