• DOLAR 32.581
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2430.449
  • ...
​"Siyer sınavıyla Peygamberimizin örnek hayatını gençlere aşılıyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından, Türkiye genelinde organize edilen liseler arası "Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi" sınavı, Bitlis’te yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Bitlis merkez ve 5 ilçesinde düzenlenen liseler arası siyer sınavına yaklaşık bin öğrenci kayıt yaptırarak sınava katılım sağladı. Bitlis merkez 100. Yıl Ortaokulu’nda gerçekleştirilen sınav büyük bir heyecanla başladı.

Gerçekleştirilen sınav ile ilgili açıklamada bulunan Anadolu Gençlik Derneği Bitlis Şube Başkanı Abdürrahim Doğru, siyer sınavıyla Hazreti Peygamber'in güzel ahlakı ve örnek hayatını gençlere aşılamayı hedeflediklerini belirtti.

Doğru, "Bitlis merkez ve 5 ilçemiz olmak üzere 6 noktada sınavımızı yapıyoruz. Bine yakın katılım var. ‘Kardeşliğe Davet Hazreti Muhammed’ kitabını dağıttık. İki ay süre boyunca teşkilatlarımızla birlikte okullarda çalışmalarımızı yaptık. Sistem üzerinde kayıtlarımızı aldık. Bu çalışmalarda maddi ve manevi emeği geçen başta il milli eğitim müdürümüz olmak üzere okul müdürlerimize, teşkilat mensubu kardeşlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Doğru, şunları söyledi:  "Siyer-i Nebi sınavını yapma gayemiz; hayatımızın önderi, lideri, rehberi ve her yönüyle bizim için örnek olan Peygamber Efendimizin iki cihan saadetinin kurtuluşuna vesile olacak hayatını örnek almak ve bunu gençlere örnek olması amacıyla yapıyoruz. Ümit ediyoruz ki bu vesileyle herhangi bir gencimiz, Peygamberimizin hayatını, ashabı kiramın o güzel duruşunu kendine örnek alır. Hem kendilerine hem ailelerine hem topluma hem de bütün insanlığa faydalı bir nesil olur ümidiyle bu çalışmaları yapıyoruz. İnşallah bu çalışmaları devam ettireceğiz."

Doğru, son iki yıldır lise ve ortaokullar için ayrı ayrı sınav yaptıklarını, emeği geçen veli ve öğretmenlere teşekkür etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir