• DOLAR 32.504
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2488.163
  • ...
"Her şeyi yiyeceğiz, ama ölçüsünde"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda Batman Ticaret Borsası tarafından organize edilen 'Sağlıklı Beslenme' konulu seminer düzenlendi.

'Yeni Şeyler Duymaya Cesaretiniz Var mı?' sloganıyla icra edilen seminere Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Kurtaran, BATSO Başkanı Abdülkadir Demir, bazı kamu kurum amirleri, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Programda salondakilere hitap eden Prof. Dr. Mahmut İlker Yılmaz, "Ben yaklaşık 27 yıllık hekimim. İç hastalıkları ve nefroloji uzmanıyım, dahiliyeciyim. Yaklaşık 20 yıldır da böbrek üzerine çalışıyorum. Nefrolog olduğum için böbrek benim için çok kıymetlidir. Ama emin olun ki, sizler için de çok önemlidir. Bir insan temizlenemiyorsa, ki bir düşünün ellerinizi üç gün, dört gün yıkamayın, ne olur? Mümkün değil daha o eli temizleyemezsiniz. Ama böbrek gibi öyle muhteşem bir organa sahibiz ki, o kadar farklı bir mekanizmayla çalışıyor ki, siz her an, her saniye, her dakika o vücut sürekli temizleniyor ve siz farkında değilsiniz. İşte aslında o böbreğin mucizesiyle başlayan bir hikâye. Aslında hayatımızda hep mucizeler var. Biz bunları zaman içerisinde bazen biliyoruz, bazen de bilmiyoruz." dedi.

Batman'a ilk kez geldiğini aktaran Yılmaz, "Ben Erzurumluyum; Batman Erzurum’a çok benziyor. Yolları, caddeleri, binaların şekli bile aynı. Çok beğendim. Batman’a ilk kez gelen biri ‘acaba nasıl bir yerdir’ diye düşündüğünde, o geldiği zaman çok modern, çok farklıdır. Hasankeyf’e gittim ve görme bahtiyarlığı elde ettim ama bir yandan da tabii ki üzüldüm. Orada binlerce yıllık bir tarihin sular altında kalıyor olması, o da işin ayrı bir boyutu; ona da bir diyemiyorum. Ama gerçekten çok zengin bir toprağı olan, bir yanda petrolü, bir yanda tarımı, bir yandan da çok güzel insanları var." ifadelerini kullandı.

"Her şeyi yiyeceğiz, ama ölçüsünde"

Yiyeceklerimize dikkat etmemiz gerektiğini aktaran Yılmaz, "Hiçbir zaman şöyle düşünmeyin: Şunu yiyin, bunu yemeyin demeyeceğim; çünkü her şeyi yiyeceğiz. Ben şöyle bakıyorum, vücudumuz çok mucizevi bir varlıktır. O varlığın karbonhidrata da ihtiyacı var, proteine de ihtiyacı var, yağa da ihtiyacı var. Ama her şeyin ölçüsünde olması lazım. O ölçüyü kaçırmamak lazım. Sağlık, varlık ve zaman çok değerlidir. Bu üç unsur o kadar değerlidir. Her şeyi bir kenara bırakabilirsiniz ama sağlığı, varlığı ve zamanı hiçbir zaman bir kenara koyamazsınız." diye konuştu. (Mehmet Sait Çelik -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir