• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"Ahlaklı bir neslin temeli sağlam ailede yetişir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları, üye ve gönüllüleriyle sabah namazında bir araya geldi.

Her hafta cumartesi günleri, farklı bir camide buluşarak sabah namazı sonrası bir araya gelen HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanlığı bünyesinde oluşan gençler, bu hafta Balıklıgöl Dergâh camisinde bir araya geldi.

Sabah namazını hep birlikte eda eden gençlere, HÜDA PAR Genel Merkez İstişare Kurulu Üyesi Lokman Yalçın da eşlik etti.

Sabah namazının kılınmasının ardından gençlere hitap eden HÜDA PAR Genel Merkez İstişare Kurulu Üyesi Lokman Yalçın, emperyalist güçlerin, Müslüman gençlerin iman ve hayâlarını yok etmek için aile kurumunu bitirmeye çalıştığına dikkat çekerek, Müslüman gençlerin evlenerek, bu sinsi oyunu yok edebileceklerini, dindar bir neslin yetişmesinin gençlerin en önemli görevi olduğunu belirtti.

“Hayâ ve iman birbirinden ayrılmaz bir bütündür”

Hayâ ve imanın bir bütün olduğunu, hayânın olmadığı bir yerde imanın da orada olamayacağını ifade eden Yalçın, “Değerli genç kardeşlerim! Hayâ ve iman birliktedir, birbirinden ayrılmazlar. Eğer hayâ giderse iman orda durmaz o da gider. Siz gençler böyle bir zamanda eğer hayânızı ve imanınızı muhafaza edebilirseniz hayırda asr-ı saadet döneminde yaşamış sahabeler mesabesinde olursunuz.” dedi.

“Seküler kesimler ve Avrupa, aile kurumunu bitirmek istiyor”

Seküler kesimin ve Avrupa'nın, Müslüman gençlerin iman ve hayâlarını yok etmek için aile kurumunu hedefe koyduğunu belirten Yalçın, “Günümüzde emperyalistler, seküler düşünce sahipleri, Batı Avrupa, karanlık odaklar gençliğin imanını ve hayâsını yok etmek için Müslümanlara sinsi ve büyük bir savaş açmış durumdalar. Özellikle aile kurumuna büyük bir savaş açmışlar. Aile kurumunu bitirmek istiyorlar.” diye konuştu.

“Dindar ve ahlaklı bir nesil, temelleri sağlam bir ailede yetişir”

Dindar ve ahlaklı bir neslin yetişmesi, sağlam bir aile yapısının oluşmasıyla mümkün olabileceğine vurgu yapan Yalçın, “Dindar ve ahlaklı bir nesil, temelleri sağlam bir ailede yetişir. Başka bir yerde yetişmesi de mümkün değildir. Eğer bir insan evinde huzur bulamıyorsa başka bir yerde huzur bulması mümkün değildir. Huzurun yegâne adresi ailedir. İslam ahlakının hâkim olmadığı ailelerin varlığı toplumun felâketidir. Toplumun ıslahı ailenin ıslahından geçer.” şeklinde konuştu.

“Emperyalistler, aileyi bitirmek için kadını hedefe koymuş durumda”

Bir toplumu bozmanın en kolay ve en etkin yolunun, kadını bozmaktan geçtiğini söyleyen Yalçın, “Emperyalistler, topyekûn aile kurumunu bitirmek için savaş açmış durumdalar. Aileyi bitirmek için de kadını hedefe koymuşlar. Kadınları evden uzaklaştırmak, anne olmaktan çıkarmak, kadınları iffetsizleştirmek gibi sinsi, yoğun ve sistematik bir çalışma yapılmaktadır. Çünkü bir toplumu bozmanın en kolay ve en etkin yolu kadını bozmaktan geçer. Değerli genç kardeşlerim! Bu sinsi oyunu sizler bozabilirsiniz. Peygamberimiz (Sallahu Aleyhi Vesellem) diyor ki: '3 şeyde acele edin, bekletmeyin, ertelemeyin; vakti giren namaz, cenazenin defni ve evlilik çağına girmiş gençlerin evliliği…' ifadelerini kullandı.

“Dindar bir neslin yetişmesi, gençlerin en önemli görevidir”

Gençlerin okul, iş ve askerlik gibi nedenlerden dolayı evliliklerini geciktirmemeleri gerektiğine dikkat çeken Yalçın, “Sevgili Genç kardeşlerim! Evliliği ertelemeyin, okul, iş, askerlik gibi sebeplerin arkasına sığınarak sakın evliliğinizi geciktirmeyin. Bu konuda aileleriniz üzerinde ısrarcı olun. Ebeveynler de evliliği zorlaştırmasınlar, kolaylaştırsınlar. Bu konuda gençlerin önü tıkanmamalıdır. İman, hayâ, edep, sevgi ve saygı temelleri üzerine bir aile kurun ve ahlaklı, dindar bir neslin yetişmesi sizin en önemli görevlerinizden olmalıdır. Hem kendimizi hem de neslimizi muhafaza etmekten daha değerli bir çalışma olamaz. Böyle bir girişim emperyalistlerin hevesini kursağında bırakacaktır. Eğer bu düşünceyi hâkim kılar ve hayata geçirirsek, 20 yıl sonra insanlığa faydalı, imanlı, ahlaklı sağlam bir nesil yetişecektir.” dedi.

Program, çekilen hatıra fotoğrafıyla nihayete erdi. (İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir