• DOLAR 32.324
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2295.944
  • ...
Yiyecek ve yakacak bulamayan Suriyeli aile yardım eli bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Batman’a gelen, yiyecek ve yakacak dahi bulamayan Suriyeli mağdur aile, hayırseverlerin yardımlarını bekliyor.

10 gün önce Suriye’nin Deyrizor şehrinden Batman’a gelen Suriyeli Muhammed ailesinin dramı yürekleri dağladı. Seyitler Mahallesi Dostlar Caddesi’nde bulunan, pencere ve kapıları kırık metruk bir evde yaşam mücadelesi veren ailenin üzerlerinde elbiseden başka hiçbir şeyleri yok.

Çocuklarının aç ve perişan olduğunu söyleyen baba Agit Ahmet Muhammed, havaların soğuk olduğu bir dönemde yiyecek ve giyecek bulamadıklarını, yakacak herhangi bir şeylerinin dahi olmadığını söyledi.

Metruk binanın kapı ve pencerelerini karton ve örtülerle kapatmaya çalıştıklarını belirten Muhammed; eşi, annesi, 4 çocuğu, ablası ve ablasının 2 yetim çocuğuyla perişan bir halde yaşam mücadelesi vermeye çalıştıklarını ifade etti.

10 nüfus tek odada kalan ve küçük bir ısıtıcıyla ısınmaya çalışan ailenin tek umudu, hayırseverlerin kendilerine uzatacağı bir yardım eli.

"Allah rızası ve çocuklar hatırına bize bir yardım eli uzatın"

Hayırseverlere seslenen Muhammed, "Biz Suriye’den gelmişiz. Çocuklarım, kız kardeşim ve yetim çocukları yanımdalar. Yolda perişan olduk. Geldik, Batman’a sığındık. Daha önce buraya hiç gelmemiştik, tanımıyoruz, bilmiyoruz. Allah (cella celalühü) biliyor, hiçbir şeyimiz yok. Ne kömürüz ne de herhangi bir yakıtımız var. Çocuklarımız aç kalıyor, elbiseleri yok. Kaldığımız metruk evin penceresi ve kapısı yok. Hepsi kırık durumdadır. Soğuktan çocuklarımız üşüyor ve hastalanıyorlar. Burada herhangi bir kimsemiz de yok. Müslümanların dininin yardımlaşma dini olduğunu biliyoruz. Allah (cella celalühü) rızası ve çocuklar için bize bir yardım eli uzatın." diyerek mağduriyetlerini dile getirdi.

"Çocuklarımız aç, perişan durumdayız"

Kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediklerini ifade eden Muhammed, konuşmasına şöyle devam etti:

"Dün annem rahatsızlandı, hastanede ameliyat yapılması gerektiği söylendi. Diyarbakır’a götürüp ameliyat edecek ne paramız ne de imkânımız var. İlaçlar ücretsizdir. Ama diğer masrafları karşılayacak paramız yok. Biz istiyoruz ki evimize, ihtiyaç olan eşyalar verilsin. Hayırsever biri çıkıp annemin ameliyat masraflarını karşılayabilse çok seviniriz. Çocuklarımız aç, çocuklarımız için yemek istiyoruz. Havalar da çok soğuk. Perişan durumdayız. Hiçbir şeyimiz yok. Tek odada kalıyoruz hep beraber. İstiyoruz ki hayırseverler, bizlere bir yardım eli uzatsınlar." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir