• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
CAHİLLİĞİN BU KADARI OLUR MU?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FARUK KUZU - HABER YORUM

Bu olaylardan biri de dün meclisteki bir tartışma esnasında yaşandı.

Adana’da düzenlenmeye çalışılan “Rakı Festivaline” Adana Valiliği bu yıl da yasak getirdi.

Valiliğin yasak kararı Meclis'e taşındı.

Mecliste Valiliğin kararının gerekçesini anlatmaya çalışan İçişleri Bakanı S. Soylu:

“…Rakı festivaline Adana Valiliği geçen yıl da yasak koydu bu yıl da yasak koydu. Ne geleneklerimizde ne göreneklerimizde, herhangi bir durumla örtüşebilir değildir"  şeklinde açıklama yaparken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel şu ilginç savunmada bulundu:

“…Anadolu'da, komşusunun yaşam tarzına karışmayan, giyimine karışmayan, yediğine içtiğine karışmayan, yasını da iyi gününü de paylaşan kendi içtiği iki dubleyi günah saymayan, yılbaşında oynadığı tombalayı günah saymayan bambaşka bir Anadolu Müslümanlığı anlayışı da vardır. Bunların hiçbirini yapmayanlar da vardır. İçmeyene de laf söylemeyiz, içene de laf söylemeyiz. Her türlü özgürlüğün arkasındayız. Bir yerlerde insanlar rakı demeye korkacaksa sizin yaptığınız iş, yaşam biçimine müdahaledir. Bunu sonuna kadar reddediyoruz." 

Özgür Özel’in sözde tespitlerinin vakıada hiçbir tutar yanı olmadığını söyleyebiliriz.

-Öncelikle “Her türlü özgürlüğün arkasındayız!” diyor ya gerçeğin hiç de öyle olmadığını ülkede dindar kesime yapılan saldırı ve hakaretlerde rol alan zihniyetin CHP olmasından anlamak mümkün

-“İnsanlar rakı demeye korkacaksa.. yaşam biçimine müdahaledir” diyor ki anlamak mümkün değil. Kim rakı demeye korkuyormuş. Ülkede neredeyse rakı içmeyeni dövecekler, Ö. Özel kalkmış mağduriyet edebiyatı yapıyor.

-“..İçtiği iki dubleyi günah saymayan, yılbaşında oynadığı tombalayı günah saymayan bambaşka bir Anadolu Müslümanlığı…” diye bir şey uyduruluyor. Benim bildiğim İslam evrenseldir ve emir/ yasakları coğrafyalara göre esnemez değişmez. Ama Ö. Özel’e göre İslam’ın 1400 yıllık içki yasağı Anadolu’ya uğramamış sanki. Hem Anadolu halkına iftira ve hakaret ediliyor hem de İslam hakkında cahilliğini ortaya koyuyor, hem de hiç çekinmeden.

Doğrusu CHP’lilerin bu karakteri belirgin bir nitelik taşıyor.

“Bir utanmaz yüz bir tükenmez söz” deyimi burada kullanılır herhalde.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir