• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
Nurullah Genç: "Tarihimizi çocuklarımıza öğretmemiz gerekiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Eren Üniversitesi'nde (BEÜ) "Başarı Bedel İster" temalı konferans düzenlendi.

Üniversitenin Yeniler Öğrenci Topluluğu tarafından, Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlik, Caner Karaoğlan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, başarının maddi ve manevi bedellerin yanı sıra gayret, inanç ve güven istediğini belirtti.

Demirtaş, "Başarının muhatabı kim olursa olsun, ona inanmadığınızda onun başarı elde etme şansı yoktur. Bu nedenle muhatabımız olan gençlere inanmamız gerekiyor. Gençlere inanıldığında çok şey başarabildiklerine şahit oluyoruz." dedi.

"Davamıza ait olduğumuz sürece bu topraklarda bizleri rahat bırakmayacaklar"

Konferansta gençlere yönelik bir konuşma yapan Prof. Dr. Nurullah Genç ise en az elli yıllık hayallerinin olması gerektiğine dikkat çekerek şu sözleri söyledi:

"Artık meselelerimizi yerli yerine oturtma zamanı, bizim bakış açımızla bakma zamanı geldi geçiyor bile. 200-300 yıldır büyüyoruz ama çalışmıyoruz. En az elli yıllık hayallerimiz olmalı. Davamıza ait olduğumuz sürece bu topraklarda bizleri rahat bırakmayacaklar. Bir milleti yıkmak için içlerine truva atları bırakılması gerekiyor. Çanakkale Savaşı'ndan sonra düşmanlarımız tarafından çokça truva atı bırakıldı. Hayalleri olmayanın geleceği asla olamaz.  Geçmişini bilmeyenler, geleceğini hayal edemezler. Ülkemizin en önemli meselelerinden birisi de insanımızın kendisini yetiştirmemesidir. Yenilenmeyi başarmamız gerekiyor." dedi.

Tarihimizi çocuklarımıza öğretmemiz gerektiğini belirten Genç, tarihimizden bugüne gelen mesajların anlaşılmasının önemli olduğunun altını çizdi.

Başarının temel unsurlarından bahseden Genç, bilginin ehemmiyetine vurgu yaparak, işi sevmenin ve geleceğe dair hedef koymanın önemine değinerek konuşmasına son verdi.

Yaklaşık 2 saat süren program, Prof. Dr. Nurullah Genç'e hediye takdim edilmesiyle sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir