• DOLAR 32.414
  • EURO 35.705
  • ALTIN 2324.93
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Aydınlıkevler Mahallesi sakinleri, mahallenin yanı başından doğalgaz hattı geçtiğini ancak doğalgazdan faydalanamadıklarını ve sıkıntılarının giderilmesi hususunda herhangi bir adımın atılmamasına da bir anlam veremediklerini ifade ettiler.

Mahalle sakinleri, Siirt-Batman Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (SİBADAŞ) tarafından Batman'ın birçok mahallesine doğalgaz çekildiğini, mahallelerindeki yeni binalara, binaların yapımı vaktinde doğalgaz sözü verilmesinden dolayı soba bacalarının yapılmadığını ve kış mevsiminde mağdur edildiklerini belirtti.   

"İnsanlar zor durumdalar"

Aydınlıkevler Mahalle Muhtarı Abdulkerim Ak, komşu mahallelerin hepsine doğalgaz verildiğini ancak kendi mahallelerine doğalgaz verilmediğini söyledi.

Mahalle sakinleri adına konuşan Ak, "Mahallemizde yeni yapılan 3 bina 56 dairemiz var. Doğalgaz gelir diye soba bacası takılmamış. Millet zor durumdadır. SİBADAŞ'a defalarca gitmemize rağmen SİBADAŞ işimizi hal etmedi. Öğrencilerimiz soğuklardan dolayı derslerine çalışamıyor. Doğalgaz mesafesi yeni binalara 20 metre uzaklıkta. Yapılırsa 2 saatlik iştir. Sayın Valimizden rica ediyoruz; insanlar zor durumdalar. 56 dairemizde baca yok, soba kuramıyorlar. Bu haksızlığa karşı defalarca SİBADAŞ müdürünün yanına gittik. Ama bize bir şey yapmadılar." dedi.

"SİBADAŞ burada çalışma yapsa 2 saat sonra 56 dairemiz doğalgaza kavuşacaktır"

Doğalgaz sıkıntısının çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten Ak, "5 yıldır tüm komşu mahalleler doğalgaz kullanıyor. Bir türlü Aydınlıkevler Mahallemize doğalgaz verilmiyor. Bu müdür bize ceza mı vermiş. Mahalle olarak bu müdürden şikâyetçiyiz. Sayın Valimizden rica ediyoruz, 56 daire için doğalgaz çalışması 2 saatlik bir iştir. SİBADAŞ burada çalışma yapsa 2 saat sonra 56 dairemiz doğalgaza kavuşacaktır." ifadelerini kullandı.

"5 yıldır bizim mahalleye doğalgaz gelmedi, gelmiyor"

5 yıldır komşu mahallelere doğalgaz verildiğini ancak kendi mahallelerine verilmediğini aktaran mahalle sakinlerinden Hayrettin İzgi, "5 yıldır bizim mahalleye doğalgaz gelmedi, gelmiyor. Dün muhtar ile birlikte SİBADAŞ Müdürlüğü'ne gittik. Müdür Bey bizim için bir şey yapmadı. Aydınlıkevler Mahallesi'nin etrafına, hepsine doğal gaz veriliyor, bize gelince 'Sezonu kapatmışız ödenek yok.' diyorlar. Mahallemizde 56 dairemiz var, yeni yapılmış. Soba bacaları yok. Çocuklarımız kendi evlerinde üşüyorlar. Yetkililerden rica ediyoruz. Bir an önce bize doğalgaz versinler." şeklinde konuştu.

"Binalar yapılırken müteahhide doğalgaz geleceği sözü vermişler"

Mahalle sakinlerinden Abdulcelil Kaya ise şunları aktardı:

Bizim mahallede 3 yeni apartman yapılmış, doğalgaz hattına 20 metre uzaklıktadır. Yeni binalarda soba bacaları yok. Binalar yapılırken müteahhide doğalgaz geleceği sözü vermişler. Verdikleri sözden vazgeçmişler. Aydınlıkevler Mahallesi'nin üç tarafına doğalgaz hattı götürülmüş ancak Aydınlıkevler Mahallesi öylece bırakılmış. Aydınlıkevler Mahallesi'ne sanki bir ceza uygulanıyor. Ben de apartman sakinlerinden biriyim, apartmanımızda ihtiyarlar ve çocuklar var. Odalar ısıtılamıyor. Çocuklarımız kendi odalarına giremiyor, ders çalışamıyorlar. Mahallemize bir an önce doğalgaz getirilmesini talep ediyoruz. Elektriklerimiz kesiliyor, çok perişan oluyoruz.

Öte yandan, doğalgaz hattı çekmeye yönelik hiç kimseye bir sözlerinin ve yetkilerinin de olmadığını belirten Siirt-Batman Doğalgaz Dağıtım AŞ. (SİBADAŞ) Firması Bölge Müdürü Mustafa Yardımcısı, "Kasıtlı bir şey yok, bütçe ve imkanların oluşması halinde doğalgaz hattı çalışmalarına başlayacağız. "dedi. (Mehmet Sait Çelik, Mehmet Fatih Akgül -İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız