• DOLAR 32.34
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2239.761
  • ...
Hobi olarak ördükleri ürünleri yurt dışına satmaya başlıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin’de Artuklu Halk Eğitim Merkezinde açılan örgü kursuna kayıt yaptıran kadınlar, hobi olarak başladıkları meslekten aile bütçelerine katkı sağlamaya başladılar.

Açılan kursta  “amigurumi” tekniğiyle organik iplerden ördek, kelebek, eşek, ayı, kurbağa, maymun, bebek, tavşan, kuzu gibi sevimli hayvanların oyuncağını ören kadınlar, ürettikleri ürünleri sosyal medya hesapları üzerinden yurt içi ve yurt dışına satarak para kazanıyor.

İlk sipariş Almanya’dan

Kurs eğitmeni Müjgân Altındağ, Almanya’dan 50 adet oyuncak siparişi aldıklarını ve siparişleri yetiştirmek için çalıştıklarını söyledi.

 Altındağ, “Son yıllarda hem çocuklar hem de aileler, amigurumi oyuncakları daha çok tercih ediyorlar. Çünkü hem sağlıklı hem organik hem de daha uzun ömürlüdür. İlk etapta kursa kayıt yaptıran arkadaşlarımıza öğrettik, sonra öğrettiklerini maddi kazanca dönüştürmeye çalıştık. Sonra sosyal medya hesapları üzerinden yurt dışı ile bir bağlandık kurduk. Şu an yapmış olduğumuz tüm ürünler Almanya’ya gidecek. Sadece yurt dışına değil yurt içinde de satmaya başladık. Hobi olarak başladıkları kurs sayesinde üreten ev hanımları, bu şekilde artık aile bütçelerine katkıda bulunabilecekler. Uzmanlar da plastik oyuncakların zararlarına dikkat çekiyor, amigurumi oyuncaklar ise tamamen organik. Bu yüzden aileler, artık bu gibi oyuncakları tercih ediyorlar.” dedi.

“Kursa ilk başladığımda tığ tutmayı bile bilmiyordum”

Kursiyer Zeynep Temiz de 2 yıldır kursa geldiğini ve ilk geldiği günlerde tığ tutmayı bile bilmediğini söyledi.  

Temiz, “Aslında bu kursa hobi olarak başladık, kurs bize çok iyi geliyordu, bir şeyler öğreniyorduk. Bir terapi gibi iyi geliyordu. Sonra satışlara başladık, satışlardan sonra bize bir özgüven de geldi. Şu an yurt dışına sipariş aldık, onları yetiştirmeye çalışıyoruz. Biz bunları yapmaya devam edeceğiz, beğenenlerin sipariş vermelerini bekliyoruz. Plastik ya da naylondan yapılan ucuz kanserojen sağlıksız oyuncaklar yerine, el emeği organik oyuncakları daha çok tercih ediliyor.” diye konuştu.

“Hobi olarak başladıkları kurs aile bütçelerine katkı sağladı”

Ev hanımlarının hobi olarak başladıkları kursta geldikleri noktanın takdire şayan olduğunu ifade eden Artuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ufuk Çete ise şunları söyledi:

“Kursumuza hobi olarak başlayan ev hanımları, ince işçilik ve el emeği göz nuruyla dokudukları bebekler, sosyal medya hesapları kanalıyla dışardan görülüp beğenildi. Şu an Almanya’dan bir sipariş aldılar. Hobi olarak başladıkları kurs, aile bütçelerine katkı sağlamaya başladı. Bundan dolayı da hem bizler hem de kursiyerlerimiz çok mutludurlar.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir