• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siyonist Karşıtlı Eleştirileri Sonunu Getirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsan Hakları İzleme Örgütü`nün (HRW) global çaptaki faaliyetlerinde kilit öneme sahip komitelerinden birinin başındaki isim Richard Falk görevden alındı. Nedeni ise İsrail karşıtı olması.

Örgütün en prestijli komitelerinden biri olan ve uluslararası alanda etkin faaliyet yürüten Santa Barbara Komitesi`nin üyesi olan BM İnsan Hakları Raportörü Falk, İsrail`in son Gazze saldırısı hakkında Batı`nın istemediği tespitlerde bulununca adeta linç edildi ve anti-semitist bir oluşum olan "Birleşmiş Milletler`i İzleme Örgütü-UN Watch", Falk`un görevden alınması için HRW`ye baskı uyguladı.

Falk, İsrail hakkında söyledikleri yüzünden İngiltere Başbakanı David Cameron, ABD`nin BM Temsilcisi Susan Rice ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon tarafından da kınanmıştı.

CIA KORUMASI ALTINDA

İsrail`in Gazze`ye son saldırısında, hayatta kalan aile üyeleri ile konuştuğunu belirten BM temsilcisi, saldırıları "orantısız ve açıkça uluslararası hukuku ihlal" olarak nitelemişti. Falk, "İsrail`in hukukun üstünde olduğu konusunda Filistinliler arasında yaygın bir his var" diyerek, tüm hukuk ihlallerine rağmen "dokunulmazlığın" devam ettiğine dikkat çekmişti. Falk bu raporunu Haziran 2013`te BM İnsan Hakları Konseyi`ne sunacaktı. Sabra ve Şatilla kamplarında İsrail`i suçlayan bir BM raporu kaleme alan Yahudi asıllı Falk, Yahudiler`in ölüm tehditleri yüzünden CIA koruması altında dolaşıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir