• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Peygamberi örnek alan bir gençlik istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Türkiye genelinde 15 Aralık Pazar günü liseli öğrencileri kapsayan ‘Siyer-i Nebi’ sınavı düzenleyecek. Düzenlenecek sınavla ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Genlik Derneği-Milli Gençlik Vakfı Adana Şube Başkanı Enes Beyaz, gençlerin bu sınav vesilesiyle hayatlarında rol model olarak Hazreti Muhammed (Sallahu Aleyhi Vesellem)’i örnek almaları gerektiğini ifade etti.

Türkiye genelinde 7 yıldır Siyer-i Nebi Sınavı düzenlediklerini belirten Beyaz, “Amacımız; Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)’in hayatını öğrencilerime anlatmak ve mübarek hayatının öğrenilmesini sağlamaktır.  15 Aralık’ta nasip olursa liseli öğrencilerimizin sınavı olacak. Nisan ayında ise ortaokul öğrencilerimize yönelik sınavımızı düzenleyeceğiz inşallah. Peygamberi örnek alan bir gençlik istiyoruz.  Öğrencilerimizin ve toplumumuzun hayatlarının her alanında onları ifsat edecek çalışmalar bütün hızıyla yayılıyor. Bizler buna hayır diyoruz ve örnek alınacak rol modelin Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)’dir.” dedi.

Düzenleyecekleri sınavla gençlerin sadece kitap okumalarını değil, Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)’in hayatını örnek alma ve yaşama gayreti içerisinde olmalarını da arzuladıklarını ifade eden Beyaz, “Ticaretinde Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) nasıl yapmışsa, aile hayatında Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)’in nasıl davranmışsa bizde hayatımızı ona göre düzenleyelim. Gençlerin ve toplumumuzun hayatlarının tamamını kapsayan bir yaşam biçimi olarak İslam’ı kabul etmeleri, İslam’ı yaşamaya çalışmaları ve bu anlamda Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)’i örnek almalarını sağlamaya çalışacağız inşallah amacımız ve hedefimiz budur. Sınava girecek bütün kardeşlerime başarılar diliyorum. Onlar Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)’in hayatını konu alan bir kitap bizden temin edip, okuyup büyük bir emek sarf ettiler. Bu sınavın kaybedeni yoktur. Böyle güzel bir sınavdır. Dereceye giren öğrencilerimize hediye verdiğimizde hediye kazanamayan öğrencilerimiz kaybettiklerini sanmasınlar. Bu kitabı okuyan Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)’in hayatıyla ilgili kendi hayatlarına uyarlayabileceği ufak bir örnek dahi olsa çıkartan bu sınavın kazananıdır.” şeklinde konuştu.

“Gayemiz Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)’in mesajını insanlarımıza ulaştırmaktır”

Gerçekleşecek sınavdaki amaçlarının ilahi mesajın insanlara ulaşması olduğunu belirten Beyaz, “Sadece bu sınavı yapmaktan ziyade Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)’in mesajını insanlarımıza ulaştırmayı hedefliyoruz. Çağrımız kutsaldır. Bu çağrımız çağımızı inşa edecek. Bu çağrının peşinden koşmaya hayatımızın son nefesine ve ömrümüzün son takatine kadar devam edeceğiz inşallah ” dedi.

“Aileler evlatlarına rol model olsunlar”

Sözlerine ailelere çağrı yaparak konuşmalarına devam eden Beyaz, "Aileler, çocuklarına nasihat vermekten ziyade öğrencilerimize evlatlarına örnek bir rol model olsunlar.  Ebeveynlerden tek ricamız, çocuklarının okumalarını istiyorlarsa mutlaka önce kendileri okumalıdırlar. Öğrenciler anne ve babasını evde kitap okurlarken görmeli. Gençlerimize daha fazla zaman harcamalıyız. Evlatlarımızın kimlerle arkadaşlık yaptığını hangi faaliyetler içerinde bulunduklarına dikkat etmeli ve onları iyi ve olumlu olana yönlendirmemiz gerekiyor. Aile olarak görevimiz sadece, ceplerine harçlıklar katıp üst baş aldıktan sonra okula göndermek değildir. Manevi olarak onların eksiklerini tamamlamak zorundayız. Nasıl ki bir anne-baba evladının liseye geçiş sınavı ya da üniversiteyi kazanabilmek için parasını harcayıp, dershaneler ve özel hocalar tutup bir bütçe ayırıyorsak öğrencilerimizin de ahiret sınavına hazırlanmaları için bütçe oluşturmalıyız. Fakat en başta kendileri örnek olmalılar. Çünkü öğrenciler sadece konuşan fakat konuştuklarını yapmayan kişilerin söylediklerine kulak asmıyorlar.” İfadelerini kullandı. (Ramazan Kösedağ –İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir