• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Kürtçe Öğretmen Adaylarından Bakan Dinçer`e Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`in, Kürtçe ve Zazaca`nın tanımlanmış bir ders olmadığı, bu bölümden yüksek lisans yapanların evvela kendi bölümlerinde atanmaları gerektiği daha sonra ihtiyaç halinde bu öğretmenlerin Kürtçe ve Zazaca derslerine ek ders karşılığında girebileceği şeklindeki açıklamalarına Kürtçe Öğretmenliği yüksek lisans öğrencilerinden tepki geldi.

 

Öğrenciler adına açıklama yapan Bengisu Kaygalak, MAÜ öğrencileri olarak 2013 yılından itibaren Kürtçenin Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde öğretmen olarak atanmak üzere kayıtlarını yaptıklarını belirterek, \"Bizler verilen sözler neticesinde Türkiye`nin dört bir yanından işini gücünü ailesini kurulu düzenini bırakıp Kürtçe öğretmeni olarak atanmak için buraya yerleştik. Söz verildiği gibi kendi alanımızda yani Kürtçe öğretmeni olarak atanmak istiyoruz. Kürtçe ve lehçeleri üzerine son dönemlerde yürütülen tartışmaların gereksiz buluyor ve bunun üzerine Kürtçenin Kurmanci ve Zazaki lehçelerini gerekli olan kadro ve öğretmenlerin önünün açılmasını istiyoruz. Verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz\" dedi.

 

Hükmet kanadından gelen açıklamaların kendilerini üzdüğünü ifade eden öğrencilerden Mahsum Kaya ise, \"Sene başından buraya geldiğimizde 500 öğrencinin alınacağını ve bunlar mezun olduktan sonra verilecek Kürtçe öğretmenliği diploması ile Kürtçe öğretmeni olarak atanacağı söylendi. Görünen o ki bu verilen sözler vaatler unutuldu. Açıkçası biz buradan mezun olduktan sonra statümüzün ne olacağını bilemiyoruz\" diye konuştu.

 

Şanlıurfa`nın Siverek ilçesinden geldiğini belirten Türkçe Öğretmeni Mihriban Kanat da \"İlk olarak 500 kişi alınacak denildi sonra bu sayı 250 ye indirildi. Bir sürü hayaller kuruldu. 250 arkadaşımızın hayali suya düşmüş durumda. Daha sonra kadrolu olarak atanacağı yönünde söylentiler çıktı. Şu anda beklentilerimiz ilgililerin yetkili kişilerin bir an önce el atması. Kafamızdaki soru işaretlerine çözüm bulmalarını istiyoruz. Çelişkilerin son bulmasını istiyoruz\" sözleriyle tepkisini dile getirdi. (Mehmet Arasan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir