• DOLAR 32.56
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2435.424
  • ...
"Kaybedeni olmayan yarışmaya teveccüh her yıl katlanarak artıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Onu Oku, Onu Yaşa" sloganıyla Türkiye genelinde düzenlenecek olan "Siyer Yarışması", 2 Şubat Pazar günü yapılacak. Bu yıl 9'uncusu düzenlenecek yarışmaya Mardinliler de yoğun ilgi gösteriyor.

Sınavda dereceye giren 7 kişiye Umre ödülünün yanı sıra binlerce hediyenin de verileceği yarışmada ayrıca yarışma kaydı esnasında yarışma kitabının arkasındaki barkotlu numarayı girenler arasından yarışma komisyonu tarafından 3 yarışmacı arasında kura ile; bir adet cumhuriyet altını, bir adet yarım altın ve bir adet çeyrek altın ödül verileceği belirtildi.

Yarışmaya ilişkin açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Nureddin Gezgin, özellikle öğrencilerin büyük teveccüh gösterdiğini kaydetti.

Yarışmaya katılacak öğrencilere başarılar dileyerek ailelere önemli tavsiyelerde bulunan Gezgin, "Kaybedeni olmayan yarışmaya kayıt yaptırmayı unutmayın." çağrılarını yeniledi.

"Mardin merkez ve tüm ilçelerde yarışma yapılacak"

Siyer Yarışması'ndaki gayelerinin Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'in hayatını okutma, anlama ve yaşatma olduğunu söyleyen Gezgin şunları kaydetti:

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak, Peygamber Efendimizin hayatını yaşama ve anlama yarışmasının 9'uncusu düzenliyoruz. Resmi izinlerimizi aldık, yeni kitaplarımızı çıkarıp hazırladık, baskılarını yaptık ve piyasaya sürdük. Yaklaşık bir aydır kayıtlarımız başlamıştır. Kayıtlarımız hem online yani internet üzerinden yapılabiliyor hem de başvuru merkezlerimize gelerek kayıt yapılabiliyor. Mardin'in merkezinde ve bütün ilçelerinde de sınavımız inşallah olacak. Her ilde ve ilçede onlarca kayıt noktamız vardır.

 

"Bu yarışmanın kaybedeni yok" 

Kaybedeni olmayan yarışmaya teveccühün her yıl artmasının kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Gezgin, "Hem ebeveynler hem de gençler yarışmaya çok teveccüh gösteriyor. İnşallah geçen seneyi katlayacağız ve önümüzdeki sene için daha güzel bir hazırlık olacaktır. Sınavımızın sloganı da var, o da 'kaybedeni olamayan yarışma.' Yani sınava giren herkes Peygamber Efendimizin hayatını okuyor, hayatını öğreniyor ve bir anlamda yaşam serüvenlerini nasıl olması gerektiğini, yaşam gayelerini öğreniyorlar. Bu da onlar için en büyük ödül oluyor. 'Örnek insan Peygamber Efendimiz nasıl yaşadı' diye hayatından örnekler veriyor ve biz de bunu öğreniyoruz. Bu en büyük ödüldür. Sonra umre ödülü, tabletler, bilgisayarlar ve diğer hediyemiz geliyor. Binlerce hediyemiz vardır. " diye konuştu.

"Ebeveynler çocuklarını şenliğe götürür gibi kayıt noktalarına getirsinler"

Herkesi yarışamaya kayıt yaptırmaya davet eden Gezgin, "Ebeveynler özellikle çocuklarının ellerinden tutup onu bayram şenliğine veya başka bir şenliğe götürür gibi kayıt yaptırmaya ve sınav günü okuluna götürmelerini istiyoruz. Çünkü ebeveynler isterler ki; çocukları çok iyi derecelere ve çok iyi yerlere gelsinler. En iyi derece de ahireti kazanmaktır. Dünyada da ahlaklı, bilinçli, bilgili olarak dinlerini ve manevi değerlerini öğrenmiş çocuklar olmaları temel hedeftir. Bu da Peygamberimizin hayatını okuyarak, öğreterek ve öğrenerek elde edilebilecek bir şeydir. Dolayısıyla diyoruz ki; çocuklarınızın ellerinden tutup onları kayıt noktalarına getirin ve heyecanla hem kendinizi kaydedin hem de çocuklarınızı kaydedin." dedi.

Yarışmanın tarih ve saat bilgisi

Son olarak yarışmanın yer, tarih ve saatleri hakkında bilgi veren Gezgin, "Yarışma, Peygamber Sevdalıları Vakfınca belirlenen http://peygambersevdalilari.com ve http://www.siyersinavi.com web sayfalarında yayınlanacak olan yarışma merkezlerinde 2 Şubat 2020 Pazar günü 11.00-13.00 (TSİ) saatleri arasında tek oturumda aynı anda yapılacaktır. Ayrıca yarışmacılara, yarışmaya giriş yerleri SMS yolu ile iletilecektir. Yarışmanın gerçekleştirilmesi: Birinci ve İkinci kategoride 60 soru ve 100 dakika cevaplama süresi, Üçüncü ve Dördüncü kategoride 80 soru ve 100 dakika cevaplama süresi olup puanlama 100 üzerinden değerlendirilecektir." ifadelerini kullandı.

(M. Salih Keskin–İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir