• DOLAR 32.335
  • EURO 35.215
  • ALTIN 2247.197
  • ...
İstanbul’da 2 Kürtçe kursu şubat ayında açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakkı Savunanlar Platformu Başkanı İlyas Buzgan ve beraberindeki Kürtçe eğitmenler, İBB’den yetkililerle bir araya gelerek, Kürtçe kurslarının açılması konusunda görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

K24’e konuşan Buzgan, İstanbul’da Anadolu ve Avrupa yakası olmak üzere 2020 Şubat ayında iki Kürtçe kursunun açılacağını kaydetti.

Görüşme talebinin İBB’den geldiğini ifade eden Buzgan şunları söyledi:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden bizi davet ettiler, kurs için görüşlerimizi aldılar. Bizi davet eden İBB yetkililerinden İstanbul’da en az 11 ilçede Kürtçe dil kurslarının açılmasını önerdik. Onlar bize ilk başlarda İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakasında birer Kürtçe kursu açacaklarını söylediler. Dolaysıyla belediye ilk adımı 2 kursla 2020’nin Şubat ayında atacak. Tabi yetersiz bunlar. Eğer biz talep miktarını arttırırsak önümüzdeki dönemlerde kursların sayısını artıracaklarını düşüyorum.”

Belediye yetkililerinin kendilerinden teknik bilgi istediklerini ifade eden Buzgan, “Biz 5 Kürtçe eğitmenle teknik bir değerlendirme yaptık. Müfredat istediler bizden. Hazırladığımız müfredatı dosya şeklinde bugün belediye yetkililerine göndereceğiz. Bunların içerisinde ders kitapları da var. Ders kitaplarını Artuklu Üniversitesi’nden temin ettik. Böylelikle Şubat ayında 2 kurs açmış olacaklar” dedi.

Kürtçe’nin Zazaki lehçesi için de kurs talebinde bulunduklarını belirten Buzgan, “Daha önce belediye yetkilileriyle yaptığımız görüşmede Zazaki kursu için ‘olur’ demişlerdi. Daha sonra listeden çıkardılar. Önümüzdeki günlerde Sayın Ekrem İmamoğlu ve Sayın Canan Kaftancıoğlu ile hem Zazaki kursunun açılması hem de Kurmanci kurs sayısının arttırılması talebimizi yenilemek için bu konuyu değerlendirmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran İstanbul seçimleri öncesi “Kürtçeye talep olursa kesinlikle kurs açacağız” demişti.

Kaynak: K24

Bu haberler de ilginizi çekebilir