• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığından basın mensuplarına ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığından oluşan heyet, Şanlıurfa’da görev yapan yerel gazete ve basın mensuplarına nezaket ziyaretinde bulunarak, kentte tespit ettikleri sorunları ve çözüm noktasında yapılması gerekenleri paylaştı.

Şanlıurfalı vatandaşların darbeci Kenan Evren isminin sanayi sitesinde olmasından rahatsız olduğunu ifade eden Erat, Evren Sanayi sitesi isminin yerine Said Nursi Sanayi Sitesi olmasını tavsiye ettiklerini ifade etti.

“Evren Sanayi Sitesi isminin yerine Said Nursi Sanayi Sitesi olsun”

Darbeci Kenan Evren’in isminin sanayi sitesinde bir an önce kaldırılması gerektiğini ifade eden Erat, “Malumunuz Şanlıurfa ilimizde sanayi sitesinin adı Evren Sanayi’dir. Bu ismin bir an önce değiştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Sanayicilerimiz, iş adamlarımız ve Şanlıurfa halkı bundan rahatsız ve mustariptir. Bu ismin değiştirilmesi ve darbecilerin artık kutsanmasından vazgeçilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Evren Sanayi Sitesi isminin yerine Said Nursi Sanayi Sitesi olmasını tavsiye ediyoruz. Malumunuz Bediüzzaman Said Nursi, darbe mağduru bir âlimdir. Cenazesi defin edildiği yerden darbeciler tarafından kaçırılıp, bilinmeyen bir yere götürüldü. Darbecilere ders vermek amacıyla bu ismi öneriyoruz. Fakat tüm Şanlıurfa halkının yöneticileriyle beraber bir isim kararlaştırılıp konulabilir.” dedi.

İl teşkilatı olarak icra ettikleri faaliyetlerle ilgili bilgi veren Erat, cuma günleri taşra ilçeleri ziyaret ettiklerini, salı günleri ise merkez ilçelerdeki esnafı ziyaret ettiklerini, halkın ihtiyaçlarını yerinde gözlemlediklerini ifade etti.

“Vatandaşlarımız ağır vergi yükünden dolayı ciddi mağduriyetler yaşıyor”

Esnaf ve çiftçilerin son zamanlarda artış gösteren zamlardan dolayı iş yapamadıklarını belirten Erat, “Cuma günleri taşra ilçelerimizi ziyaret ederek, gerek çiftçilerimizin, gerek de esnafımızın sorun ve sıkıntılarını dinliyoruz. Salı günleri ise merkez ilçelerimizde esnafımızı ziyaret ederek sorunlarını yerinde tespit etmeye çalışıyoruz. Siz değerli basın mensupları vesilesiyle vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarını gündeme taşımaya çalışıyoruz. Sahada tespit ettiğimiz kadarıyla esnafımız ciddi mağduriyetler yaşıyor. Özellikle son zamanlarda artış gösteren zamlar ve ağır vergi yükünden dolayı ciddi problemler yaşadıklarını söylüyorlar. Vatandaşlarımız sesini duyuracakları yetkili bir mercii bulamıyorlar. Bizler partimizi ilk kurduğumuzda vatandaşlarımıza bir söz verdik. Sadece seçimden seçime değil, her zaman halkımızla iç içe olacağımızı belirtmiştik. Bu nedenle sürekli vatandaşlarımızı ziyaret ediyor ve sorunlarını, siz değerli basın mensupları vesilesiyle gündeme taşımaya çalışıyoruz.” dedi.

“Çiftçilerin beklentisi masraflarını bile karşılamıyor”

Çiftçilerin bu sene ciddi mağduriyet yaşadıklarını ifade eden Erat, “Şanlıurfa’mızın sahip olduğu topraklar, dünyanın en verimli toprakları arasında olmasına rağmen maalesef çiftçilerimiz yeterli derecede istifade edemiyor. Dünyanın en verimli topraklarına sahip olmamıza rağmen eğer çiftçilerimiz zarar ediyorsa ortada ciddi bir problemin olduğu aşikârdır. Çiftçilerimiz bu sene değil kâr elde etmek, tarlada verdikleri zararını karşılayamadılar. Çiftçilerimiz pamuk römorkunu 500 kg beklerken 250 kg elde edebildiler. Maalesef bu da onların masraflarını ve zararlarını karşılamıyor. Çiftçilerimize tarım konusunda eğitim verilmiyor. Yetkililerin bu konuya el atması ve ivedilikle ilgilenmeleri gerekiyor. Tarım şehri olan Şanlıurfa’mızda eğer çiftçilerimiz kâr etmiyorsa, kimse kâr elde edemez. Yetkililerden çiftçilerimizin gerek elektrik vergisinin hafifletilmesi, gerekse de tarım eğitimleri ile ilgilenmelerini rica ediyoruz.” dedi.

Kentte taziye evlerinin sahipsiz olduğunu, ifade eden Erat, taziye evlerinin belediye tarafından kontrol altına alınmadığından dolayı, art niyetli kişilerce suiistimal edilerek, vatandaşlara fahiş fiyatlar karşılığında kiraya verildiğini belirtti.

“Taziye evleri, vatandaşlara fahiş fiyatlar karşılığında veriliyor”

Belediyelerin taziye evlerini kontrolü altına alması gerektiğini belirten Erat, “Maalesef Şanlıurfa’mızın bir diğer sorunu ise; taziye evlerinin belediyeler tarafından kontrol altına alınmaması ve art niyetli kimseler tarafından suiistimal edilerek, vatandaşlara fahiş fiyatlar karşılığında kiraya verilmesidir. Sürekli sahada olduğumuz için vatandaşlar bunları bize söylüyor. Kimi vatandaşlarımız taziye evini kiralamak için aracını satmak durumunda kalıyor. Bu ciddi bir mağduriyettir. Belediyelerimizin bu taziye evlerine bir personel tayin etmesini rica ediyoruz. Hem oranın temizliğini yapacak, hem bakımını yapacak bir personelin taziye evlerine atanması, Şanlıurfa’mızı karalayacak olan bu tür suiistimalleri de ortadan kaldıracaktır.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir