• DOLAR 32.341
  • EURO 35.216
  • ALTIN 2247.468
  • ...
"Her bir öğrencinin özel olduğunun bilinciyle hareket etmemiz gerekir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz Adıyaman Anadolu Lisesi'nde Edebiyat dersine katılarak Divan Edebiyatı konusunu öğrencilere anlattı.

Alagöz, Adıyaman Anadolu Lisesi’nde 10'uncu sınıflarla Türk Dili ve Edebiyatı dersi işleyerek sınıfta öğrencilerle hasret giderdi

Öğrencilerin geleceği şekillendirecek nesil olduğunu belirten Alagöz, "Neslin yetiştirilmesi ve geleceğimizin şekillenmesi özellikle sınıflarda öğrencilerle baş başa geçirilen ve ders işlerken birlikte aynı ufuklara bakmanın hazzını yaşamaktan geçiyor. Özellikle kişilik ve kimlik kazanmanın ve geleceğe dair önemli kararların verildiği ortaöğretim döneminde öğrencilerle daha hassas ve özenli sahiplenmenin, ilgilenmenin gerektiğini bilmeliyiz." dedi.

"Öğrenciler yaptıklarımızı da model alarak hayatı anlamlandırmaktadır"

Öğrencilerin okulda verilen eğitimin yanı sıra öğretmeni gözlemlediği ve onu model aldığını belirten Alagöz, "Bizler ilgilenmez isek geleceğimizi ipotek etmeye hazır çok sayıda zararlı ve düşman unsurun da sabırsızlandığını bilmek zorundayız. Bugün Adıyaman Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluşarak, Ziya Selçuk’un başlattığı vizyoner bakış Sayın Bakanımız açısını destekleyerek, öğretmen önlüğümüzü giyerek tekrar asli görevimizi yapmanın heyecanını yaşadık. Okulumuzdaki öğretmenlerle de aynı iklimi teneffüs ettiğimiz okul havasında istişarelerde bulunduk. Öğretmenin sınıfına hâkim olarak ve hiçbir zaman iletişim bağlarını zayıflatmadan süreci yürütmesi, her bir öğrencinin özel olduğunun bilinciyle hareket etmemiz gerekir. Unutmamamız gereken bir diğer önemli husus da öğrencilerin bizim anlattıklarımızla beraber yaptıklarımızı da model alarak hayatı anlamlandırdıklarıdır." dedi. (Cemil Özdaş - İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir