• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Midyat SYDV Heyetine MİGİAD Başkanı Seçildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat Genç İşadamları ve Genç Girişimciler Derneği (MİGİAD) Başkanı Zeki Çiçek, yapılan mütevelli heyeti seçiminde 22 derneğin oyunu alarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`nın mütevelli heyetine tekrar seçildi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti`nde 2013 yılı faaliyet döneminde görev alacak sivil toplum kuruluşlarından bir temsilcinin belirlenmesi amacıyla yapılan seçimde, adaylar MİGİAD Derneği Başkanı Seyyid Zeki Çiçek ile MİHDER Derneği Başkanı Hıdır Atasal arasındaki yarış, son ana kadar kıran kırana geçti.

Midyat mütevelli heyetinin dernekler temsilcisi üyelerinin seçimi Kaymakamlık toplantı salonunda yapıldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) personeli Alaaddin Bilgiç`in divan başkanlığında yapılan seçimde oy kullanan 39 dernek temsilcisi üyelik için son sözü söylediler. Her iki adayın vaatlerini dinleyen dernek temsilcileri oy kullanmak için `demokrasi sandığında` sıraya girdi. Gizli oy usulü ile yapılan seçim sonucunda oy kullanan derneklerden 22`sinin oyunu alan MİGİAD Başkanı Seyyid Zeki Çiçek, vererek üst üste 4`ncü kez mütevelli heyeti üyeliğine seçildi. MİHDER Başkanı Hıdır Atasal ise 17 oyda kaldı.

Seçimin ardından bir teşekkür konuşması yapan MİGİAD Başkanı Zeki Çiçek, vakıf mütevelli heyetinin önemli bir organ olduğunu belirterek, amaçlarının; yardım dağıtımları ve bundan faydalanacak kişilerin hakkaniyetle belirlenmesi olduğunu söyledi.

İlçedeki bütün kamu yardımlarının bu kurul tarafından kabul ya da reddedildiğini kaydeden Çiçek, \"Sivil toplum kuruluşları adına Sayın Kaymakamımız Oğuzhan Bingöl başkanlığında oluşturulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetine tekrardan üye seçildiğim için mutluyum\" dedi.

Üst üste dördüncü dönem mütevelli heyetine seçilmenin gururunu yaşadığını söyleyen Çiçek, \"Vicdani sorumluluğu ve insani vebali gayet ağır olan böylesi kutsal bir görev için halkın gönüllü bir şekilde kurduğu sivil toplum kuruluşları tarafından tekrardan seçilmem beni gururlandırmıştır. Bu bir sonuçta hizmet yarışıdır. Halkla iç içe olup, fakir, yoksul ve yardıma muhtaç aileleri bizzat yerinde ziyaret ediyorum. Bu konuda birçok STK`dan da destek almaktayım. Bu fedakârlığımızı gören STK yöneticileri beni tekrar oy çokluğu ile üye seçtiler. Böylesi önemli bir misyonda bütün STK`ların elini taşın altına koyup bizlere yardımcı olması gerekmektedir. Bu şekilde hep beraber daha çok ihtiyaç sahibine ulaşabilecek ve yüzlerini güldürebileceğiz. Gelen ödeneklerin doğru bir şekilde ihtiyacı olan insanlara ulaştırılması için önceden olduğu gibi şimdi de büyük bir titizlik göstereceğiz. Bizi destekleyenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu sonuç Midyat için hayırlı olsun\" açıklamasında bulundu. (M.Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir