• DOLAR 32.342
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2241.629
  • ...

Ailenin ve toplumun temeli bebeklerin hedef alındığı makalede ebeveynlere çağrıda bulunularak, "Bebeğinizi cinsiyet kalıplarına sokmadan yetiştirin" başlığı kullanıldı.

İstanbul Sözleşmesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği projeleri ile meşrulaştırılmaya çalışılan eşcinsel sapkınların yaşam tarzlarına bir destek de Aptamil adlı mama firmasından geldi.

Aptamil’in internet sitesinden yayınladığı makalede bebeği cinsiyet kalıplarına sokmamanın ilk yolu renklerin kategorize edilmemesi olarak tarif edildi.

Makalede; akıllara durgunluk veren önerilerin yapıldığı makaledeki bir diğer başlık da "Cinsiyetten Bağımsız Oyunlar Oynayın" çağrısı oldu.

"Bırakın çocuğunuz cinsiyet eşitliği kavramı ile tanışsın" (!)

Makalede ayrıca şu skandal ifadelere yer verildi: "Bugüne kadar dilinize yerleşmiş olan toplumsal cinsiyet kalıplarını gözden geçirin. Kız gibi koşma ya da kız gibi ağlama gibi bir cinsiyet kalıpları içeren ifadeler kullanmaktan kaçının. Bırakın bebeğiniz kendisini ve diğer insanları, toplumsal kabullerle değil kendi gözlemleriyle tanısın. Cinsiyet eşitliği kavramı ile tanışsın ve hayata önyargısız bir adım atsın.” ifadeleri yer aldı.

Söz konusu skandal makale ilgili sosyal medya platformu Twitter’da birçok kullanıcı tepki gösterirken bebek firması ile ilgili #AptamilBoykot  adıyla tag oluşturuldu. Konuyla ilgili 12 binden fazla twit atılan tag Türkiye gündemi sıralamasında yerini aldı.

Skandal sözler sarf edilen makale görsellerini paylaşan binlerce kullanıcı ailenin temeline dinamit konulmak istendiğini, bebek maması firmasının bu cesareti ve pervasızlığı İstanbul Sözleşmesi'nden aldıklarını ortaya koyduğu ifade edildi.  

İşte tepkilerden bazıları;

Tesettür Platformu (TESSEP): "Mama firması Aptamil Çocuk gelişimiyle ilgili bilgi paylaştığı sitede şimdide cinsi sapkınlık propagandası yapıyor. Bizim muhafazakar iktidar ise halen İstanbul sözleşmesiyle kadın haklarını koruduklarını iddia ediyor."

Gazeteci Mehmet Ali Önel, "Bebek maması firmasının ailelere verdiği mesaja bakın! "çocuğunuzu cinsiyet kalıplarına sokmadan yetiştirin" Daha bunlar iyi günler. Türkiye AB'ye giremeyecek ama AB Türkiye'ye çoktan girmiş durumda." dedi.

Gazeteci Sabri İşbilen,  "Aptamil hem LGBT'ye hem de çocuk istismarına destek veriyor. Çocuklarımızı bu firmadan ve ürünlerinden uzak tutmalıyız." diyerek söz konusu firmayı boykot etmeye çağırdı.

Sanatçı Umut Mürare, "Bebeğinizi cinsiyet kalıplarına sokmadan yetiştirin” diyen LGBT destekçisi bir firmanın, sattığı ürünlerin içinde neler olabileceğini varın siz düşünün! #AptamilBoykot"

Selâmi Haktan, "Aptamil bebek mamasının sitesinde, ebeveynlere çocuklarını cinsiyet kalıplarına sokmadan yetiştirmeleri öğütleniyor, LGBT (Cinsi sapıklık)tuzağına zemin hazırlanıyor. Nesilleri bozma projesi hiç bu kadar pervasızlaşmamıştı. Bu zihniyetle mücadele etmek hepimizin boynunun borcu." ifadeleri kullanıldı. (Süleyman Tunç-İLKHA)