• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Rehabilitasyon merkezleri önemli eğitimler veriyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz beraberindeki heyetle, zihinsel, bedensel ve konuşma güçlüğü çeken bireylere yönelik eğitimler veren özel bir rehabilitasyon ve eğitim merkezini ziyaret etti.

Durmaz ve beraberindeki heyeti, kurum müdürü Mehmet Yıldırım ve yöneticileri karşıladı. Ziyarette, HÜDA PAR’ın çalışmaları ve rehabilitasyon merkezinin yaptığı faaliyetler konuşuldu.

Sınıfları da ziyaret eden Durmaz, öğrencilerle yakından ilgilendikten sonra öğretmenlerden verilen dersler ve eğitimlerle ilgili bilgiler aldı.

Ziyarette yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgiler veren Durmaz, "Siyaset, halkla birlikte ve halkla iç içe olmayı gerektiriyor. Siyaseti, milletin ve memleketin maslahatı ve menfaati için yapmak gerekir. Siyasete atıldığımız günden bugüne hep bu düşüncelerle çalışmalar yaptık. İlimiz Batman'ın ve hemşerilerimizin sorunlarının çözümü önceliğimizdir. Bu doğrultuda sadece seçimler için değil sürekli ziyaretler yapıp ve halkla iç içe olup vatandaşlarımızı dinledik. Vatandaşlarımızın bizlere ilettiği sorunların çözümü için girişimlerde bulunduk. İnşallah bundan sonra da bu şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

"Rehabilitasyon merkezleri önemli ve özel eğitimler veriyor"

Ziyaret ettikleri rehabilitasyon merkezlerinin engelli insanlara önemli eğitimler verdiğini belirten Durmaz, "Rehabilitasyon ve eğitim merkezlerine yönelik başlatmış olduğumuz programımız kapsamında ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Rehabilitasyon merkezleri, hasta ve engelli bireylere yönelik önemli ve özel eğitimler veriyor. Malum olduğu üzere engelli bireyler hayatlarını daha rahat sürdürebilmeleri için desteğe ihtiyaç duyuyorlar. Genelde bu desteği ailede anne, baba ve kardeşler, okulda ise öğretmenler veriyor. Öğretmenler, eğitim ve öğrenme konusunda bu kardeşlerimize yardımcı olma ile ilgili önemli bir görev yüklenmişlerdir." diye konuştu.

"Empati kurmak, anlamak ve hissetmektir"

Durmaz son olarak şunları söyledi:

"Desteğe ve yardıma ihtiyaç duyan engelli insanlara karşı toplumsal bir duyarlılığın oluşması gerek. Bunun için toplum içerisinde empati duygusunun daha fazla oluşması lazım. Empati kurmak, insanın kendini karşıdakinin yerine koyması değildir sadece. Aslında empati kurmak, anlamaktır, hissetmektir. Ancak toplum olarak az empati yapıyoruz. Aynı gemide olmamıza rağmen yanımızdakinin yaşadıklarını görmüyor ve hissetmiyoruz. O yüzden, hayatın herkes açısından daha güzel ve daha huzurlu olması için toplum olarak daha fazla empati yapmalıyız." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir