• DOLAR 32.563
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2441.465
  • ...
“Gençlerimize okumayı sevdirmeye çalışıyoruz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Eğitim Bir-Sen Mardin İl Başkanlığı öncülüğünde, Genç Memur-Sen’in hayata geçirdiği “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi kapsamında etkinlik düzenlendi.

Artuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonu Konferans salonunda yapılan programa; Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen İl Başkanı Eyyüp Değer, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, projeye dâhil olan danışman öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Mardin İl Başkanı Eyyüp Değer, yaptığı açıklamada, Kur’an-ı Kerim’in ilk emrinin “Oku” olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Mardin’de Genç Memur-Sen ile birlikte 2 yıldan beri ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi yürütüyoruz. Hedefimiz; okuyan, okuduğunu anlayan, anladığı ile ilgili de aynı zamanda analizler yapabilen ve bu analizler doğrusunda kalemini konuşturabilen gençler yetiştirmektir. Rabbimizin ilk emri okudur. Biz İslam toplumu ve medeniyeti olarak; bir şeyleri kaybettik. Kaybettiğimiz şey okumaydı. Çünkü Endülüs'te Batılılar özellikle şunu söylüyorlardı: ‘Endülüs'ten bize 30 kitap kaldı ve 30 kitapla biz atomu parçalıyoruz. Eğer bütün eserler kalmış olsaydı biz şu an gezegenler arasında belki yolculuklar yapacaktık.’ Batılılar bunu farkına varmışken biz İslam camiası olarak maalesef hala okumayı öğrenemedik. ‘Yiğit düştüğü yerden kalkar’ diyoruz ve bu mihenkten bakıyoruz olaya. Bu amaçla da tekrar bu gençlerimize okumayı sevdirmeye çalışıyoruz. Gayemiz; kendi tarihini, inancını, değerlerini bilen ve bunlarla da aynı zamanda iftihar eden bir gençlik yetiştirmektir.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir