• DOLAR 32.345
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2240.766
  • ...
Çocuk İzleme Merkezi  koordinasyon toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis Vali Yardımcısı Tamer Kılıç başkanlığında düzenlenen Çocuk İzleme Merkezi (ÇİM) koordinasyon toplantısına, ilgili kurum amirleri katıldı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen koordinasyon toplantısında konuşan Bitlis Vali Yarımcısı Tamer Kılıç, yaklaşık 5 ay önce Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi bünyesinde Çocuk İzleme Merkezi’nin açıldığını söyledi.

Büyüklerin maruz kaldığı suçlara ne yazık ki çocukların da maruz kaldığını belirten Kılıç, “Ülkemizde hizmete giren çocuk izleme merkezlerinden birisi de yaklaşık 5 ay önce ilimizde de açılarak hizmet vermeye başladı. Günümüz dünyasında büyüklerimizin de maruz kaldığı birçok suça ne yazık ki çocuklarımız da maruz kalmaktadır. Bugün burada istismar suçuyla alakalı devletimizin hizmete sunmuş olduğu çocuk izleme merkezleriyle alakalı toplantı yapıyoruz.” dedi.

 

 Çocuk izleme merkezinin amacına da değinen kılıç, şunları söyledi:

“Daha önce cinsel istismar gibi bir suça maruz kalmış çocuklarımız, kolluk, savcılık ve adli tıp gibi birçok kuruma giderek burada defalarca yaşanmış travma tekrarlanmaktaydı. Hayata geçirilen çocuk izleme merkezi hizmetiyle birlikte artık tek bir merkezden yapılmış olacak. İfade alma ve muayene işlemleri çocuğun ilk girdiği yerde bitecek. Herhangi bir kolluk, savcılık, hâkim ya da adli tıp görmeden, travmalar tekrarlanmadan çocuk ifadesini vermiş ve kendini ifade etmiş olacak.”

Buralarda çocukların korunma ve her türlü barınma ihtiyaçlarının karşılanacağını dile getiren Kılıç,  bu hizmetler ile bu suçların cezasız kalmamasını hedeflediklerini ifade etti.

Kılıç, “Çocuklarımızın burada geçici olarak barınma, beslenme, giyim, sağlık ve diğer ihtiyaçlarının sağlanması söz konusudur. Biz inşallah çocuk izleme merkezimiz ile bu tür suçlara yakalanma oranını düşürmeyi amaçlamaktayız. Çünkü çocuklar ne yazık ki, ifade vermediği zaman suçlular cezasını görmemekte. Biz bu tür suçların cezasız kalmaması adına burada alacağımız kararları uygulayacağız. Bu ilk yardım gibi önemli bir şey. Nasıl ki, bir trafik kazasında yaralı, araçta çıkartılması önem arz eden hassas bir durum ise, burada da çocuklarımıza ilk müdahalemiz bunun kadar önemli. Nasıl ki bir kazadan, yangından, selden çıkarırken zarar vermeme adına çok yoğun bir performans sergilememiz gerekiyorsa, aynı şekilde çocuk izleme merkezimizde, çocukların cinsel istismar noktasında rehabilitasyonu o kadar önemlidir.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir