• DOLAR 32.541
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2490.992
  • ...
‘Allah'ın izniyle çocuklarımız gelecek’
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ - DOĞRUHABER

Diyarbakır'da anne Hacire Akar, oğlunun dağa kaçırılmasının sorumlusu olarak gördüğü HDP'nin İl Başkanlığı binası önünde 22 Ağustos'ta oturma eylemi başlattı. Oğlunu kurban vermemek için başlattığı oturma eylemi sonuç veren anne Akar, kararlı mücadelesiyle 24 Ağustos'ta oğluna kavuştu.

Hacire annenin oğlu için gösterdiği mücadele, benzer acıyı yaşayan diğer annelere de örnek oldu.

“KÜRTLERE EN BÜYÜK ZULMÜ PKK İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE YAPIYORSUNUZ

Dağa 2017 yılında kaçırılan 17 yaşındaki oğlu Mustafa Biçer için oturma eylemi yapan Ayşegül Biçer, yaptığı açıklamada, evladına kavuşmak için mücadele verdiğini söyledi.

Oğlundan hiç haber alamadığını, öldüğünü veya yaşadığını bilmediğini dile getiren Biçer, "Neden HDP il binası önünde oturduğumuzu soruyorlar. Haklı bir mücadele. Çünkü evlatlarımız buradan gitmiş. Evlatlarımızı onlardan istiyoruz. Bizi diğer siyasi partilere yönlendiriyorlar. Siz siyasi parti değilsiniz ki, Kürtlere en büyük zulmü siz PKK ile işbirliği içinde yapıyorsunuz." dedi.

Biçer, tüm annelerden destek beklediklerini aktararak, gün geçtikçe evlatlarına kavuşacaklarına dair umutlarının arttığına dikkati çekti. Biçer, "Allah'ın izniyle çocuklarımız gelecek. Benim onlara verecek evladım yok. Oğlumu onlardan koparıp alana kadar bu mücadeleyi bitirmeyeceğim. Bin yıl da olsa çocuğumu onlara bırakmayacağım." diye konuştu.

"HDP'DEN EVLATLARIMIZI İSTİYORUZ"

Ağrı'dan 5 yıl önce dağa kaçırılan kızı Hayal için Diyarbakır'a gelerek kucağında 1,5 yaşındaki çocuğuyla oturma eylemi yapan Süheyla Demir, kızının 2014’te kandırılarak dağa kaçırıldığını dile getirdi.

100 gündür eylemlerine devam ettiklerini aktaran Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençlik kolları gençleri kandırıyor, HDP de dağa gönderiyor çocukları. Bunun sebebi HDP'dir. HDP demek PKK, PKK demek de Kandil demektir. Çocuklarımız için buradayız. 100 gündür burada bekliyoruz, beklemeye de devam edeceğiz. Çocuklarımızı almadan buradan kalkmıyoruz. HDP'den evlatlarımızı istiyoruz. 5 yıldır bizi bu acıya mahkum ettiler. Yeter artık evlatlarımızı geri versinler. Evladımı alıp eve döneceğimize dair umutluyum. Kızımı teröristlerin eline bırakmayacağım. Ölene kadar mücadele edeceğim."

“OĞLUM ÖLMÜŞ MÜ, KALMIŞ MI BİLMİYORUZ”

Diyarbakır'da 4 yıl önce 15 yaşındayken dağa kaçırılan oğlu Özkan Aydın için eyleme katılan baba Süleyman Aydın, "Oğlum Sur ilçesinden kandırılarak HDP İl Başkanlığına getirildi. Buradan da oğlumu dağa gönderiyorlar. Yaklaşık 4 yıldır oğlumdan haber alamıyoruz. Ölmüş mü, kalmış mı bilmiyoruz. 4 yıldır perişan bir vaziyetteyiz. Bugün 100'üncü günümüz ama hala HDP'den bir açıklama gelmedi. Ama umudumuzu hiç yitirmedik. PKK gerçekten Kürtleri temsil etmiş olsaydı 14, 15 yaşındaki çocukları zorla dağa götürmezdi. PKK Kürtleri temsil etmiyor, Kürtleri kullanıyor. Siz PKK'ya destek verdikçe bizim halimizi görüyorsunuz. Feryadımızı duysunlar. 500 gün de olsa çocuklarımızı HDP'den almadan bir yere gitmiyoruz." değerlendirmesinde bulundu."

“KARARIMIZ KESİNDİR, ÇOCUKLARIMIZI ALACAĞIZ”

5 yıl önce dağa kaçırılan oğlu Tuncay Bingöl için eylem yapan baba Şevket Bingöl, çocuğuna kavuşana kadar eylemi sürdüreceğini belirtti.

Çocuğum 2014 yılında HDP Arnavutköy İlçe Teşkilatına götürülüp, kandırılarak dağa kaçırıldı" diyen Bingöl, çocuğunun geleceğine inandığını aktardı.

Bingöl, "100 gündür buradayım, umutluyum. Bu çocuklar gelecek. HDP'liler 'Bunlar gidecekler, umutsuz kalacaklar.' diyor ama bizden kesinlikle böyle bir şey beklemesinler. Kararımız kesindir. Çocuklarımızı alacağız." dedi.

“KIZIMI HDP GÖTÜRDÜ, KIZIMI HDP'DEN İSTİYORUM”

5 yıl önce 14 yaşında dağa kaçırılan kızı Mekiye için eyleme katılan Hüsniye Kaya, Kürtçe yaptığı açıklamada, kızından haber alamadığını, onu çok özlediğini aktararak, şöyle dedi:

"Madem Hacire anne burada eylem yaptı, biz de onun gibi belki evladımızı alırız diye geldik. Hacire anne bize örnek oldu. Yağmur, çamur, kar da olsa nöbeti terk etmiyoruz. Biliyorum kızımı HDP götürdü. Kızımı HDP'den istiyorum. Bin yıl da olsa kızımı eve götürmeden bu nöbeti terk etmem."

Bu haberler de ilginizi çekebilir