• DOLAR 32.527
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2429.704
  • ...
Esed'in BM temsilcisi Caferi: Kürtlerin özerklik taleplerini kabul etmiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, “Türkiye'de Kürt sorunu var, Suriye'nin bununla bir alakası yok. Bu yüzden Kürtlerin, özerklik taleplerini kabul etmiyoruz” dedi.

Kazakistan'ın başkenti Nursultan'da Suriye konulu 14. Garantörler Toplantısı'nda Suriye rejiminin heyetine başkanlık eden Beşar Caferi, Suriye'de Kürt sorunu olmadığını savunarak özerklik taleplerini kabul etmediklerini, bu taleplerin bölünmeyi getirdiğini söyledi.

Rûdaw'da yer alan habere göre, Suriye'de Kürt sorununun çözümü konusunda Şam'ın yaklaşımına ilişkin sorusuna yanıt veren Caferi, “Suriye'de Kürt kökenli cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanlar oldu. Yine üniversite öğretmenleri, ordu subayı ve polisler içerisinde de Kürt olanlar var. Kısacası Suriye'de Kürt sorunu yok, Türkiye'de Kürt sorunu var ve bu başka bir konu, Suriye'nin bununla bir alakası yok” ifadelerini kullandı.

Suriye hükümeti ile Kürtler de dahil Suriyeli bileşenler arasında diyalogun “Suriyelilerin kendi arasındaki diyalog” olduğunu belirterek, “Bu diyalog Şam'da olur, Astana'da, Cenevre'de, New York veya dünyanın farklı bir başkentinde de olur” diye konuştu.

Suriye'de yüz binlerce Kürdün kimliksizliğinden bahsetmeyen Caferi'nin Kürt sorunu yoktur sözleri klasik BAAS söylemi olarak değerlendirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir