• DOLAR 32.572
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2412.38
  • ...
Sağlık Çalışanlarına Res`en Şoku
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sağlık Bakanlığı`nın düzenlediği yeni uygulamayla yapılan Res`en atamalara Batman Sağlık-Sen Şube Başkanı Zahir Seven tepki gösterdi.

Sağlık çalışanlarının bu cuma günü sabah mesaisine başladıklarında kötü bir sürprizle karşılaştıklarını dile getiren Sağlık-Sen Şube Başkanı Zahir Seven, \"Sağlık Müdürlükleri ve Halk Sağlığı Müdürlüklerinde görev yapan yaklaşık 7 bin ebe, hemşire, sağlık memuru, tıbbi sekreterlik gibi görevlerde çalışan sağlık personeli yıllardır çalıştıkları yerden alınıp Res`en, yani haberleri olmadan yerlerinin değiştirildiğini öğrendiler. Öncelikle Sağlık Bakanlığı`nın birçok defa yaptığı gibi \"ben yaptım oldu\" anlayışıyla yapılan bu uygulamayı kınıyor ve bu yanlış uygulamadan biran önce vazgeçilmesini istiyoruz\" dedi.

Res`en Uygulaması, Birçok Sorun Ortaya Çıkartacak
Seven, sağlık çalışanlarına bilgi verilmeden yerlerinin değiştirilmesinin birçok soruna yol açacağını kaydetti. Seven, \"İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüklerinde yıllarca görev yapmış hekim, ebe, hemşire, tıbbi sekreter, sağlık memuru, memur gibi kadrolardaki sağlık çalışanlarının yerlerinin bilgi dahi verilmeden Res`en değiştirilmiş olması kabul edilebilir bir şey olmadığı gibi yıllarca bu işi özümseyerek yapan ve Müdürlüklerdeki sistemi yürüten arkadaşlarımızın yer değişiminin sistemi tıkayacağını ve birçok soruna yol açacağının bilinmesini istiyoruz\" şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürlükleri ve Halk Sağlığı Müdürlüklerindeki personel sayılarının çok düştüğünü kaydeden Seven, \"Bunun için Res`en atamaların iptal edilmesi ve standart fazlası personelin belli kriterlere göre atamalarının yapılması gerektiğini söylemek istiyoruz. Sağlık bakanlığı tarafından kendilerinin rızası dışında yerleri değiştirilen sağlık çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için gerek adli merciler nezdinde gerekse de idari merciler nezdinde girişimlerimizi sürdüreceğimizin ve sağlık çalışanlarının yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz\" diye konuştu. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir