• DOLAR 32.562
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2434.504
  • ...
TRUMP YAHUDİLERE HAKARET ETTİ?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FARUK KUZU – HABER YORUM

Yahudiler için şakayla karışık "Paragöz" ve "Acımasız katil" tanımlaması yaptı.

Sürekli "İsrail'in en yakın dostuyum" diyen Trump, İsrail'e karşı eleştirileri tiye aldı. Sözlerine "Bu ülkenin halkının israil’i daha çok sevmesini sağlamak zorundayız” diyen Trump, Yahudilerin malvarlıklarına değinerek 'Yahudilerin gözü paradan başka şey görmez' dedi.

Trump, devamla:  "Birçoğunuz emlak işinde ve sizi iyi tanıyorum. Sizler acımasız katillersiniz. Hiç iyi insanlar da değilsiniz ama bana oy vermek zorundasınız. Başka seçeneğiniz yok. Pocahontas (Elizabeth Warren) için oy kullanmayacaksınız, size bunu söyleyebilirim. Servet vergisine oy verecek değilsiniz. Benden hoşlanmasanız bile, ki biliyorum buradaki bazıları hiç hoşlanmıyor. Aslında bazıları da benim hiç hoşuma gitmiyor. Her neyse, yine de benim en büyük destekçilerim olacaksınız, çünkü onlar kazanırlarsa hepiniz 15 dakika içinde işsiz kalırsınız. Bu nedenle buna çok zaman harcamak zorunda değilim" ifadelerini kullandı.

Trump’ın bu keskin açıklamaları salondan alkış alırken ne Netanyahu’nun başında bulunduğu işgal rejiminden ne de siyonist organizasyonlardan herhangi bir tepki gelmemesi Trump’ın alayvari konuşmasına bağlandı.

Ancak Trump’ın sözlerinin alkış almış olması “Salondaki elit(!) kesimin ne dendiğini iyi anladıkları!” şeklinde yorumlara da yol açtı.

Bu konuda istisna sadece Amerikan Yahudi Komitesi oldu. Trump’ın açıklamalarını ‘komik’ bulmayarak tepki gösteren komite:  ‘Hitabetini değiştirme’ çağrısında bulundu. Komite, Twitter hesabından “İsrail’e olan desteğinizi takdir ettiğimizden, Amerika’daki Yahudi seçmenlere hitap etmenin, yaptığınız para referanslı çirkin klişeleri beslemekten daha iyi bir yolu olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Tepki bu kadar. İlginç değil mi?

Anti Semitizm suç sayılsın diye BM’de faaliyet yürütenler neden sessiz kalıyor?

Yahudiler için sarf edilen en küçük olumsuz bir ifadeden dolayı sanat hayatı bitirilenler, siyasi hayatına ayar verilenler, (Messi ve Ronaldo gibi oyuncuların) Futbol hayatlarına gölge düşürülerek hizaya getirilmeye çalışılanlar… gördük. Oysa Trump’ın en ağır ifadelerine yani ACIMASIZ KATİL ve PARAGÖZ yakıştırmalarına sessiz kalanların hatta yetinmeyip alkış tutanların neden böyle yaptıkları elbette merak konusu olacaktır. Bunu Amerikan mizah anlayışıyla örtbas etmek yeterli gelmiyor.

Bu arada Trump’ın gerçekten Yahudilere hakaret ettiğine de inanmak mümkün değil. Hakaret bir insanda olmayan bir özelliği ona yakıştırmakla olur, salondaki Yahudi topluluğu gülüşmeler eşliğinde coşkuyla Trump’ı alkışlıyorlar demek ki dediklerini onaylıyorlar.

O zaman bazı ülkelerde neden hala Anti Semitizm suç sayılıyor?

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir